Ti is szerettek ilyesmi "moslékot" enni?
Tehát ma a következő dolgokat kutyultam össze:
Kb. 30 deka csirkemellet, természetesen megfőzve (olajon és egy kis vízen pároltam)
20 deka gombát
kb. 1 kiló krumplit (ezt is meg a gombát is is főként olajon pároltam)
1 üveg bolognai szószt (tulajdonképpen paradicsomszósz)
plusz a tegnapról maradt tojásos rizst (ez úgy egy merőkanálnyi volt)
és vagy 6-7 darab ecetes gyöngyhagymát is beleaprítottam.
Nekem ezek finom dolgok, ti mit gondoltok róla? Ez már a moslék kategória?
És ha külön lenne hozzá tálalva a gyöngyhagyma, mint savanyúság? Akkor is undorító? A tojásos rizs íze nem is érzékelhető, olyan kevés ment bele.
Csak paradicsomos, húsos, gombás krumpli íze van.
A tojásos rizst már nem raktam volna bele, és a gyöngyhagyma helyett más savanyúságot ettem volna, azt is külön. A többi teljesen oké.
Nem szeretem, mikor valaki azt mondja, hogy ő mindig csak friss ételt hajlandó fogyasztani, vagy undorítónak találja, ha a megmaradt ételt "felújított" formában eszi meg valaki később. Persze nem arra az ételre gondolok, amit valaki kiszedett a tányérjára és meghagyta, hanem ami a közös tálban maradt. Ezzel burkoltan az élelmiszerpazarlást támogatja az illető, hiszen nem lehet mindig pont annyit főzni, amennyi elfogy.
Nem kutyultam volna össze a rizst és burgonyát a többivel.
A csirke + gomba + paradficsom rendben van.
Engem azért sem zavar, hogy a savanyúság is az ételben van, mert ha külön tálalnám, akkor is előfordulna, hogy épp az ételből és a savanyúságból is van a számban egyszerre, úgyis összkeverednének az ízek a számban, így inkább beletettem egyenesen az ételbe.
A tojásos rizs csak egy napos, nem több, mint 25-26 órája készült. És ez az étel is, amit most készítettem, legkésőbb holnap délelőtt 10-ig elfogy. Még akkor sem fog romlottnak számítani a tojásos rizs.
hát ezt pl én sem enném meg, de értem mire gondolsz...
a múltkor pl megalkottam a világ legbüdösebb ételét, amit meglepően finom volt, összedobáltam az itthon lévő dolgokat...
brokkoli, 2 tonhalkonzerv (sós lében volt), tejföl, vöröshagyma, fokhagyma, tetejére nagyon büdös sajt (olyan szaga volt a sajtnak mint egy rothadó lábú csövesnek, de meglepően finom volt. a lidlben találtam.)
na és gondolj bele milyen szag terjengett miután kivettem a sütőből, de finom volt, elfogyott.
A tojásos rizsig teljesen OK, vannak ételek, amikben direkt van hús, gomba, krumpli egyben... A gyöngyhagymát külön enném (nem tudom megmondani, miért, de külön), a rizst pedig külön, mert nekem a rizs krumplival sehogyse jön össze. Amúgy ehetőnek hangzik, éhesen simán megenném - vagy ha nem, az kizárólag a csirkemell miatt lenne, mert olyat nem eszem.
De nálunk tipikus a vegyes étel, amiben sokféle alkatrész van, finomak.
Azért szimpatikusabb külön pakolni bizonyos ételeket, még akkor is, ha egyszerre esszük, szebben is néz ki. S igenis az étvágygerjesztő, esztétikus tálalás fontos az embernek.
De az első 4 hozzávaló továbbra is korrektnek tűnik egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!