Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ízletes lenne így az egészben...

Ízletes lenne így az egészben sült kacsa?

Figyelt kérdés

Egészben még sosem sütöttem, és most különleges alkalomra vettem egy nagy kacsát.


Így gondoltam elkészíteni:

Kacsafűszer, belsejében narancskarikák, kockásra bevágni a hátat, majd egy órát háton sütve, hogy a zsír nagy része kifolyjon, azt leszűröm és a sütést már a hasán fekve folytatom. Ekkor a tetejét megkenem szirup szerűre olvasztott méz-vaj-facsart narancs elegyével, és így hagyom hogy végigsüljön.


Van aki szokta így készíteni?


2018. febr. 15. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pont így még nem készítettem, sok narancsos kacsa recept van. A Lajos Mari félét szoktam ritkán sütni. A te elgondolásod is jó, szerintem nem lesz rossz a kacsasülted.

Annyit tennék hozzá, hogy a mézes vajas elegyet csak a legvégén kend rá, mert gyorsan fog pirulni tőle. tehát, amikor már teljesen puha a jószág.

2018. febr. 15. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából jó az ötlet, de elöször a mellére fektetve javasolt sütni és utána fordítani a hátára, mert így sül ki belöle jobbban a zsír és így lesz szép piros, ropogós a böre.
2018. febr. 16. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ebben teljesen igazad van, csak kiment a fejemből, amikor a választ írtam. Mindig a mellével lefelé célszerű elkezdeni a sütést, ott van több zsír a bőr alatt.

Ha darabokban sütünk kacsa,-liba mellet, combot, akkor pedig mindig a bőrös felén kezdjük sütni, majd később fordítjuk meg.

2018. febr. 16. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!