Ízletes lenne így az egészben sült kacsa?
Egészben még sosem sütöttem, és most különleges alkalomra vettem egy nagy kacsát.
Így gondoltam elkészíteni:
Kacsafűszer, belsejében narancskarikák, kockásra bevágni a hátat, majd egy órát háton sütve, hogy a zsír nagy része kifolyjon, azt leszűröm és a sütést már a hasán fekve folytatom. Ekkor a tetejét megkenem szirup szerűre olvasztott méz-vaj-facsart narancs elegyével, és így hagyom hogy végigsüljön.
Van aki szokta így készíteni?
Pont így még nem készítettem, sok narancsos kacsa recept van. A Lajos Mari félét szoktam ritkán sütni. A te elgondolásod is jó, szerintem nem lesz rossz a kacsasülted.
Annyit tennék hozzá, hogy a mézes vajas elegyet csak a legvégén kend rá, mert gyorsan fog pirulni tőle. tehát, amikor már teljesen puha a jószág.
Igen, ebben teljesen igazad van, csak kiment a fejemből, amikor a választ írtam. Mindig a mellével lefelé célszerű elkezdeni a sütést, ott van több zsír a bőr alatt.
Ha darabokban sütünk kacsa,-liba mellet, combot, akkor pedig mindig a bőrös felén kezdjük sütni, majd később fordítjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!