Mondanatok Japan recepteket, ebedhez?
Igaz, nem dangot ettem, hanem mochit, kínai boltokban lehet kapni dobozosat. Nekem ízlett, de nem tudom mihez hasonlítani az ízét. Édes. :) Ami még inkább érdekes, az az állaga. Olyan fura bőr tapintása van.
Kísérleteztem itthon is készíteni, ragacsos rizslisztből, de szilvásgombóc íze lett a porcukor miatt. Legközelebb porcukor nélkül, csak keményítőbe forgatom.
Ami egyszerűbb, és készítettem már, az az onigiri. Rizst kell sűrűre, ragadósra főzni, majd háromszögeket formázni belőle úgy, hogy a közepébe kerüljön valami ízesítés (tonhal, majonéz) és nori lapba csomagolni. Így kell kinéznie végül:
A mochi recept pedig:
egy rész ragacsos rizslisztet összekeverek ugyanannyi rész vízzel, és kb. harmada cukorral. A mikróba teszem max. fokozatra, és kb. két percenként kiveszem, megkeverni. Mikrónként változhat, de az enyémnek elég volt 6 perc végül. Tényleg nagyon ragacsos lesz. Akkor jó, ha már teljesen sűrű. És itt jön az, ahol elrontottam, én ugyanis keményítő és porcukor keverékbe forgattam, de a porcukor nem kellett volna. Szóval sima keményítővel felszórt deszkára kell kiszedni, és mindenhol behinteni a keményítővel a masszát, különben mindenhez hozzáragad. Kis kerek lapkákat kell formázni belőle, megtölteni valamivel (én datolya pasztát használtam), és gombóccá gyúrni.
+ egyszer már csináltam mitarashi szószt:
100 ml víz
70 g cukor
1 tk kukoricakeményítő
2 1/2 ek szójaszósz
A fenti hozzávalókat egy lábasban össze kell melegíteni, amíg sűrű állaga nem lesz (ne legyen túl sűrű!). Nem rossz, de egyszer elég volt. A szójaszósz+cukor kombó nagyon erős ízvilágú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!