Van egy csomó eprünk. Ajánlana valaki valami jo sütireceptet amihez eper kell?
Van egy nagyon finom, saját sütireceptem, aminek igazából csak az alapja nem saját, bár, ki tudja... :D de még nem láttam fent neten. Szóval, hozzávalók:
- 2 csomag háztartási keksz (nem darált!)
- 1 pudingpor
- 1 zselatinpor
- 1 tábla étcsoki
- bármiféle gyümölcs, én eperrel csináltam, abból van most rengeteg
Előveszel egy kisebb tepsit, és elkezded kirakosgatni keksszel. Előtte vagy akár közben is :D, megfőzöd a pudingot, gondolom ez megy, ha mégsem, semmi gond: egy fél liter tejet felteszel főni, de egy pár kanállal kiveszel egy pohárba, beleöntöd a port és csomómentesre kevered, majd amikor a tej már elkezd főni, kevergetés mellett beleöntöd a a pohárból a cuccot, majd addig kevergeted, amíg el nem kezd sűrűsödni, azután elzárod és hagyod kihűlni. Eközben tehetsz egy olyan tányért a tál fölé, amíg a tej fő, ami éppen beleillik, ki tudod venni, de nem esik bele, öntesz bele egy nagyon kicsi olajat és beleteszed a tábla csokit és felolvasztod, néha ezt is keverd meg.
Tehát, kiraktad keksszel a tepsit, kész a puding és a csoki, akkor fogod, és a pudingot szépen rákanalazod a kekszre és egy kanállal elegyengeted hogy mindenhová jusson, a pudingra ugyanezt a csokival. Ezután a tetejét ismét kirakosgatod keksszel, érdemes kb ugyanoda tenni, mint az alap kekszeket. Ezt hagyod egy kicsit pihenni, közben elkezdheted csinálni a zselatint. Két és fél deci vízben keverd el a zselatinport (nálunk 75 grammos kiszerelésben van, piros színben, ezért jól ment az eperhez), majd ha elkeveredett, beleöntöd egy lábosba és megfőzöd, időnként megkevergetve. Figyelj rá, hogy mikor kezd főni, mert forrás után 10-15 mp-vel el kell zárni. Hagyd, hogy egy kicsit megkocsonyásodjon, hogy rá tudd majd önteni. Amíg ez megtörténik, az általad választott gyümölcsből teszel egy karikát/szeletet minden kekszre, majd szépen rácsurgatod a zselatint a süteményre. Ezzel már kész is van, elteszed valami hűvösebb helyre, ne hűtőbe, hanem mondjuk a kamrába. Néhány óra múlva már úgy-ahogy összepuhul és lehet enni, de a legjobb másnap, mert annyira puha lesz, mint a vaj. :D
Hú, jó hosszú lett, de remélem érdemes volt leírnom, mert nagyon finom, és sütni sem kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!