Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumplit lehet valahogy...

Rakott krumplit lehet valahogy sütő nelkul csinálni?

Figyelt kérdés
Annyira megenném de sajnos nincs sütönk az albèrletben.valami ötlet esetleg hogy valahogy elkèszitsem igy is..

2018. jan. 20. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Mikró sincs? Én megpróbálnám úgy, hogy a mikróban összemelegítem, és ha van grill funkció is, azzal a végén megpirítom. Jól főzd meg a krumplit persze előtte.
2018. jan. 20. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Rakott krumpli helyett csinálj parasztreggelit. Ugyanazok a hozzávalók, csak a tojást beleütöd. Jól átsütöd és amikor kész tehetsz rá tejfölt. Nagyon finom.
2018. jan. 20. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Mivel eleve minden fött benne, ezért símán lehet a fözölapon is készíteni, mert csak össze kell forrósítani.
2018. jan. 20. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem.
2018. jan. 20. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
21%
Inkább csinálj majonézes krumplit, nyami. Viccen kívül, nem rajongok a rakott krumpliért, de a büdös életben soha nem csinálta az anyám sütőben, mindig lábasban, fazékban készült. Kb. 7-8 éves lehettem mikor életemben először ettem, egy portás bácsi kínált meg vele, rezsón, kis lábasban csinálta (azóta se ettem olyan finomat még soha).
2018. jan. 21. 03:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Igen!!!

1. Megfőzöm a krumplit, ha lehet, akkor apró krumplit hajában.

2. Megfőzöm a tojást

3. Felszelem a kolbászt, kevés olajon átforgatom, pici törtpaprikát rá és egy-két korty vízzel felengedve, egy kicsit megforralom


Ezek után egy hőálló (átlátszó) edény aljába a kolbász szaftjának felét és 1-2 ek. tejfölt összekavarok, rá a felszelt krumpli fele, só-bors-kimitakar, majd a tojást, arra a kolbászt. Legfölül ismét a krumpli másik fele, szintén fűszerek. És a kolbász szaft maradékát az edényben szintén összekavarom tejföllel, azzal borítom a felső sor krumplit. Tető rá, és mehet a tűzhelyre.

Finom szaftos kaja lesz, kenyérrel akár lehet tunkolni is.


Hőálló jénaiban szoktam, hogy lássam, hol tart a forrás. Fokozatosan, szépen lassan melegedjen át az edény. Amikor leveszed, vigyázz, egy kb. 5-6 cm. vastagra összehajtogatott törölgető ruhára, hasonlóra tedd a forró jénait, akkor nem fog szétdurranni.

2018. jan. 21. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
93%
Egy vastagabb, mélyebb serpenyőben, alacsony fokozaton a főzőlapon is megsül.
2018. jan. 21. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
90%

Simán lehet. Mindent elő kell készíteni, majd a kolbász zsírjában rétegezve lerakni, a sorközöket is tejfölözni.

Fedő alatt szépen összemelegednek, az alja egy kicsit meg is pirul.

Valamikor hajdanában, amikor csak sparhelt volt a konyhában, nyáron nyilván nem gyújtottuk be.

Egylapos rezsón is csináltunk (gyerekfejjel ) rakottkrumplit, alumínium lábasban is.Kicsit továbbtartott megfőzni/sütni a hozzávalókat, de nem volt lehetetlen.

2018. jan. 22. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!