Rakott krumplit lehet valahogy sütő nelkul csinálni?
Igen!!!
1. Megfőzöm a krumplit, ha lehet, akkor apró krumplit hajában.
2. Megfőzöm a tojást
3. Felszelem a kolbászt, kevés olajon átforgatom, pici törtpaprikát rá és egy-két korty vízzel felengedve, egy kicsit megforralom
Ezek után egy hőálló (átlátszó) edény aljába a kolbász szaftjának felét és 1-2 ek. tejfölt összekavarok, rá a felszelt krumpli fele, só-bors-kimitakar, majd a tojást, arra a kolbászt. Legfölül ismét a krumpli másik fele, szintén fűszerek. És a kolbász szaft maradékát az edényben szintén összekavarom tejföllel, azzal borítom a felső sor krumplit. Tető rá, és mehet a tűzhelyre.
Finom szaftos kaja lesz, kenyérrel akár lehet tunkolni is.
Hőálló jénaiban szoktam, hogy lássam, hol tart a forrás. Fokozatosan, szépen lassan melegedjen át az edény. Amikor leveszed, vigyázz, egy kb. 5-6 cm. vastagra összehajtogatott törölgető ruhára, hasonlóra tedd a forró jénait, akkor nem fog szétdurranni.
Simán lehet. Mindent elő kell készíteni, majd a kolbász zsírjában rétegezve lerakni, a sorközöket is tejfölözni.
Fedő alatt szépen összemelegednek, az alja egy kicsit meg is pirul.
Valamikor hajdanában, amikor csak sparhelt volt a konyhában, nyáron nyilván nem gyújtottuk be.
Egylapos rezsón is csináltunk (gyerekfejjel ) rakottkrumplit, alumínium lábasban is.Kicsit továbbtartott megfőzni/sütni a hozzávalókat, de nem volt lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!