Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges, édes leveseket...

Különleges, édes leveseket ajánlana valaki?

Figyelt kérdés
Vendégeknek szeretnék csinálni valamilyen levest ami nem hagyományos gyümölcsleves.
2018. jan. 16. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Banános szederleves

Hozzávalók

2 db banán

30 dkg szeder /vagy más gyümölcs/

1 cs vaniliás cukor

5 dl tej

2 dl tejszin


A gyümölcsöt /szeder/ leturmixolni és átpaszírozni.

A banánt az átpaszírozott gyümölcsöt a többi hozzávalóval leturmixolni és néhány órára hűtőbe tenni.

Ez egy nagyon finom, egyszerű ,

főzés nélkül elkészíthető leves

2018. jan. 16. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Sütőtök-krémleves

Őszibarack-krémleves

2018. jan. 16. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tokaji borleves

Gundel receptje alapján

Hozzávalók (4 személyre):300ml tokaji hárslevelű,4 db szegfűszeg, 1 db szegfűbors, 1 kis rúd fahéj, 1 db citron héja, 8 tojás sárgája, 20 g kristálycukor.

Egy 1 literes lábosban forraljuk fel a bort, 400 ml vizet és a fűszereket, és kb.5 perciglassan főzzük, majd szűrjük le.

Egy olyan tálban, amit később forrásban lévő víz fölé tudunk rakni (habüst), a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Először csak 1 dl forró, fűszeres bort adjunk a cukros tojássárgákhoz úgy, hogy közben habverővel gyorsan keverjük,majd állandó keverés közben öntsük hozzá az összes bort. Közben készítsük el a vízfürdőt, egy olyan edényt félig töltsünk vízzel, amire rá tudjuk helyezni a habüstöt, kezdjük el melegíteni,amikor forr a viz, helyezzük rá a tálat, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig melegítsük,vigyázva, nehogy a tojássárgája összemenjen. Forrón tálaljuk.

2018. jan. 16. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gesztenyekrémleves


50 dkg gesztenyemassza

1 dl tejszín

5 cl konyak

5 dkg mazsola

8 dl húsalaplé (vagy 1 húsleveskocka, 8dl víz)

Ízlés szerint só,cukor

A húsalaplében krémesre keverjük a gesztenyemasszát. A tejszínnel és a konyakkal felöntjük, ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük. Felforraljuk, és tálaláskor beleszórjuk a mazsolát.

Negyed óra alatt elkészül, és nagyon finom.

2018. jan. 17. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
2018. jan. 17. 16:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!