Különleges, édes leveseket ajánlana valaki?
Banános szederleves
Hozzávalók
2 db banán
30 dkg szeder /vagy más gyümölcs/
1 cs vaniliás cukor
5 dl tej
2 dl tejszin
A gyümölcsöt /szeder/ leturmixolni és átpaszírozni.
A banánt az átpaszírozott gyümölcsöt a többi hozzávalóval leturmixolni és néhány órára hűtőbe tenni.
Ez egy nagyon finom, egyszerű ,
főzés nélkül elkészíthető leves
Sütőtök-krémleves
Őszibarack-krémleves
Tokaji borleves
Gundel receptje alapján
Hozzávalók (4 személyre):300ml tokaji hárslevelű,4 db szegfűszeg, 1 db szegfűbors, 1 kis rúd fahéj, 1 db citron héja, 8 tojás sárgája, 20 g kristálycukor.
Egy 1 literes lábosban forraljuk fel a bort, 400 ml vizet és a fűszereket, és kb.5 perciglassan főzzük, majd szűrjük le.
Egy olyan tálban, amit később forrásban lévő víz fölé tudunk rakni (habüst), a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Először csak 1 dl forró, fűszeres bort adjunk a cukros tojássárgákhoz úgy, hogy közben habverővel gyorsan keverjük,majd állandó keverés közben öntsük hozzá az összes bort. Közben készítsük el a vízfürdőt, egy olyan edényt félig töltsünk vízzel, amire rá tudjuk helyezni a habüstöt, kezdjük el melegíteni,amikor forr a viz, helyezzük rá a tálat, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig melegítsük,vigyázva, nehogy a tojássárgája összemenjen. Forrón tálaljuk.
Gesztenyekrémleves
50 dkg gesztenyemassza
1 dl tejszín
5 cl konyak
5 dkg mazsola
8 dl húsalaplé (vagy 1 húsleveskocka, 8dl víz)
Ízlés szerint só,cukor
A húsalaplében krémesre keverjük a gesztenyemasszát. A tejszínnel és a konyakkal felöntjük, ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük. Felforraljuk, és tálaláskor beleszórjuk a mazsolát.
Negyed óra alatt elkészül, és nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!