Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell rántottát csinálni?

Hogyan kell rántottát csinálni?

Figyelt kérdés

Légyszíves írjátok le részletesen hogy hogyan kell megcsinálni, mert éhes vagyok:D

Tudom ciki hogy nem tudok csinálni, de ez van:$

20f


2010. jún. 4. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: Felvered a tojásokat, majd megsózód, és egy villával addíg "vered" amíg szép sárga nem lesz. Olajat raksz a serpenyőbe (ne sokat), majd amikor megmelegszik, beleöntöd. A sülő egyvelegnek kapargasd fel az oldalát, hogy ne égjen oda. Pár perc alatt kész. Jó étvágyat!
2010. jún. 4. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
22.06! Az inkább omlettes így! Én amikor a serpenyőbe öntöm,egyfolytában kevergetem.
2010. jún. 4. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Az első az egyszerű rántotta.


Ha fel akarod dobni egy kicsit, akkor apróra vágsz egy hagymát, megpucolsz 1-2 krumplit és kis kockákra vágod. Felaprítasz egy kevés párizsit/virslit/krinolint.


Először a serpenyőbe a kevés olaj, aztán a krumpli és hagyma, azt kevergeted pár percig, ha megpirult mindkettő, akkor jöhet a felvágott bele, azt is megpirítod, majd a tojás és ha van otthon, esetleg egy kis kukorica. Addig kevergeted még, amíg a tojás nem lesz kemény és olyan összállt. Pirospaprikával, borssal és sóval fűszerezd.

Nagyon finom így, és jobban laktat.


Jó étvágyat!

18/L

2010. jún. 4. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
11%

A 22.13.-é nem rántotta,mégha laktató is.

Rántotta lehet csak tojásból, lehet benne szalonna vagy kolbász,esetleg karikára vágott hagyma. Ha már paprika,paradicsom is van benn,nem rántotta,hanem lecsó.

Jobb ízű és egészségesebb is,ha nem olajat használsz,hanem zsírt.

2010. jún. 4. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

pirult krumpli?:D annyi idő alatt nem fől át, nem sül meg a krumpli...


amúgy meg a jó rántotta titka:

szobahőmérsékletű tojás. (vedd ki a hűtőből fél órával előtte)

felvered villával. pici só.

majd GÁZtűzhelyen a kiolajozott vékony tepsit (legjobb a régifajta) forróra hevíted.

csak a gáztűzhely tud olyan hőt adni, illetve egyenletesen, hogy szépen felhólyagosodik a tojás, a hólyagos részeket odébb húzod, addig amíg az egész átsül.


pici piros paprika a tetejére, s friss kenyér!


jó étvágyat!

2010. jún. 4. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi, és külön kösz hogy nem szóltatok le hogy nem értek ilyenekhez:D

Még egy kérdés, 2 szendvicsnek megfelelő adagot szeretnék, ehhez hány darab tojást verjek fel?

2010. jún. 4. 22:32
 7/12 anonim ***** válasza:
A barátom nagy étkű ő általában 7-8at eszik meg. kb 4-5 db egy jó hím adag :D
2010. jún. 4. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Az igen:d jó hát én elég sovány vagyok 55kg, szóval én annyit nem tudnék megenni:D
2010. jún. 4. 22:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Ket nagy tojasbol ket szendvicsre valo kijon. Tehetsz bele hagymat, sajtot, mustart, sonkat, paradicsomot, gombat is, vagy gyakorlatilag barmit, amit otthon talalsz. Meg eperrel es almaval is keszitheted, edesen:)
2010. jún. 5. 02:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Hmm hát ez nagyon finom lett:D

És az a legjobb hogy én csináltam:)

2010. jún. 5. 02:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!