Hogyan kell rántottát csinálni?
Légyszíves írjátok le részletesen hogy hogyan kell megcsinálni, mert éhes vagyok:D
Tudom ciki hogy nem tudok csinálni, de ez van:$
20f
Az első az egyszerű rántotta.
Ha fel akarod dobni egy kicsit, akkor apróra vágsz egy hagymát, megpucolsz 1-2 krumplit és kis kockákra vágod. Felaprítasz egy kevés párizsit/virslit/krinolint.
Először a serpenyőbe a kevés olaj, aztán a krumpli és hagyma, azt kevergeted pár percig, ha megpirult mindkettő, akkor jöhet a felvágott bele, azt is megpirítod, majd a tojás és ha van otthon, esetleg egy kis kukorica. Addig kevergeted még, amíg a tojás nem lesz kemény és olyan összállt. Pirospaprikával, borssal és sóval fűszerezd.
Nagyon finom így, és jobban laktat.
Jó étvágyat!
18/L
A 22.13.-é nem rántotta,mégha laktató is.
Rántotta lehet csak tojásból, lehet benne szalonna vagy kolbász,esetleg karikára vágott hagyma. Ha már paprika,paradicsom is van benn,nem rántotta,hanem lecsó.
Jobb ízű és egészségesebb is,ha nem olajat használsz,hanem zsírt.
pirult krumpli?:D annyi idő alatt nem fől át, nem sül meg a krumpli...
amúgy meg a jó rántotta titka:
szobahőmérsékletű tojás. (vedd ki a hűtőből fél órával előtte)
felvered villával. pici só.
majd GÁZtűzhelyen a kiolajozott vékony tepsit (legjobb a régifajta) forróra hevíted.
csak a gáztűzhely tud olyan hőt adni, illetve egyenletesen, hogy szépen felhólyagosodik a tojás, a hólyagos részeket odébb húzod, addig amíg az egész átsül.
pici piros paprika a tetejére, s friss kenyér!
jó étvágyat!
Köszi, és külön kösz hogy nem szóltatok le hogy nem értek ilyenekhez:D
Még egy kérdés, 2 szendvicsnek megfelelő adagot szeretnék, ehhez hány darab tojást verjek fel?
Hmm hát ez nagyon finom lett:D
És az a legjobb hogy én csináltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!