Megsavanyodhat a pizza tészta? Most összegyúrtam az élesztős tésztát, viszont csak holnap, (meg esetleg holnap után. ) szeretném megsütni.
Figyelt kérdés
Addig lefóliázva beraktam a hűtőbe. Jó lesz vajon? Egyébként ebből valahogy csinálhatok mirelit pizzát??2010. jún. 4. 19:19
1/3 anonim válasza:
A legfinomabb a pizzatészta, ha egy éjszakán át a hütöben lassan kel meg - akkor jobban lehet nyújtani is, meg izre is jobb.
Ha le akarod fagyasztani, akkor nyujtsd ki (holnap), rendesen rakj rá mindent, és egy tepsin vagy tányéron rakd be a fagyasztóba fél órára, utána be tudod zacskózni úgy, hogy nem ragad rá és lezárt zacskóban be a fagyaztóba. Pár hónapig eláll, ha enni akarod, akkor fagyottan kell a sütöbe tenni és úgy sütni meg.
2/3 anonim válasza:
Én is múltkor ezen problémáztam,nem kellett volna mert csak a gyurást követő nap után (tehát holnapután:D) sütöttem ki,tökéletesen megkelt,se izre se szagra smemi baja nemvolt.Én azon csodálkoztam,hogy a hütőben is megkelt a tészta!
3/3 anonim válasza:
Az élesztögombák hidegben is tudnak szaporodni, ha van megfelelö táplálékuk (liszt, cukor), csak a folyamat ilyenkor nagyon lassan megy végbe, viszont sokkal egyenletesebben. Ez a szaporodás csak nagyon melegben ( 40 fok felett), illetve fagypont alatt áll le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!