Ismeri valaki a receptjét?
Én ezt a retró melegszendvicskrémet egy itteni kedves fórumozó társamtól kaptam, szerintem te erre gondolsz:
"
20 dkg zalai felvágott
1 pohár tejföl, (akkor még 2 dl-es volt... )
2 db főtt tojás
2-3 gerezd reszelt fokhagyma
1 kisebb hagyma szintén reszelve
5 dkg puha vaj
5 dkg reszelt trappista bele a krémbe, plusz a megkent kenyerek tetejére, ízlés szerinti mennyiségben.
ha szükséges bele egy kis só, lehet bele egy kis bors, egy pici pirospaprika, hogy egy kis színt is kapjon.
A Zalait és a tojásokat ledaráljuk, hozzáadjuk a többi cuccot és jól kikeverjük.
Megkenjük a fél szelet kenyereket (akkor még toast kenyér nem volt )rápakoljuk a tepsire és előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.
Ez a mennyiség 5-6 főre bővel elég, ha többen jöttünk össze, akkor dupla adagban csináltam."
Utólag is még egyszer köszönöm szépen neki!:)
Én ugyan a fokhagymára és a vöröshagymára az iskolaiban nem emlékszem, ha ezeket kihagyod, biztos, hogy megkapod azt az ízt. (De akár bele is teheted!)
Csinálhatod ilyenből is, de a zalaival finomabb lesz és biztos, hogy a sulisba inkább ilyet tettek:
Szívesen!
Majd írd meg, hogy erre gondoltál e! ... illetve, hogy hogy ízlett:)
Nagyon szívesen!!!!!!:)
Végül tettél bele fokhagymát és hagymát?
Zalaiból, vagy a löncshúsból csináltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!