Ajánlanátok születésnapi ebéd ötletet?
Egész biztos, hogy most valami olyasmit készítenék, amit nem fogod elrontani. Oltári nagy leégés lenne, ha valami rosszul alakulna.
Persze, azt írod, hogy nemsokára. Esetleg addig még be is gyakorolhatsz valami újat. De azt neked kellene eldöntened, hogy milyen kaja elkészítésében segítsünk.
Hát nem tudom melyik férfi szereti a salátát. ...
Csinálj husroladot leveles tésztában. Beizesited a húst fasirtnak, kiterited, befeded sonka szeletekkel, arra teszel párolt gombát es/vagy reszelt sajtot. Feltekered, megformazod, majd bele tekerd leveles tésztába és megsutod
"Hát nem tudom melyik férfi szereti a salátát. ... "
A férjem is meg a két (felnött) fiam is imádja a salátákat, ha egy nap nincs valamilyen, akkor nem is érzik jól magukat.
A kérdésre: Ha fasirtot formában (kuglófforma, özgerinc, muffinforma) sütöd, esetleg fött tojassal töltve, az nem bonyolult és mutatós is.
Csülök Pékné módra. Egy nagy tepsiben elfér a hús is a köret is, nagyon finom, jól néz ki, csak valami salátát kell mellé adnod. Csalamádé, cékla, csemegeuborka,, ecetes csípős almapaprika... hasonlók.
Sok recept van a neten, de szívesen leírom, én hogyan készítem, ha érdekel.(én füstöltből készítem, amit előfőzök, de van néhány apróság, ami még segíthet )
Bőven elég 6 főre, nem kell elé leves, esetleg utána valami desszert, valami könnyű bor mindenkinek jóleshet.
Óh, a fasírt nagyszerű ötlet, ahogy kedves válaszolótársam is írta, remekül lehet formázni, gusztusosan tálalni, és sokféle , akár önálló saláta is passzol hozzá. Gondolok a majonézesekre, de frissekből is nagyszerűeket lehet összeállítani.
Nekem is eszembe jutott egy fasírtos recept,aminek a lánykori neve karfiolkupola. A lényege az, hogy egy szép karfiolfejet pár percig előfőzünk, bevonjuk a szokásos kedvenc, ízletes fasírthúsunkkal, majd baconba burkolva pirosra sütjük. Ehhez is passzol sokféle saláta, de egy vajas krumplipürével, vagy vajas petrezselymes krumplival már igazán laktató.
A mennyiségekre és az elkészítésére visszatérek, ha gondolod.
Ha a kérdező még csak válaszra sem méltatja az ajánlatokat- amit ő kért- máskor még ennyi válaszra számíthat.
Tudni illik, hogy mi illik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!