Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 kg kenyérhez hány deka...

1 kg kenyérhez hány deka felvágott kell ha szendvicseket akarok készíteni?

Figyelt kérdés

2017. dec. 27. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ennyi egyéb cucc mellé 40 dkg vékonyra szelt felvágott elég
2017. dec. 28. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

#10

Nem tudom a Kérdezőt mennyire érdekli, vagy mikor jár erre, de biztos rajtam kívül is vannak emberek, akik örülnének neki, ezért megtennéd, hogy leírnád?

2017. dec. 28. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
Persze, nagyon szívesen, de csak délután lesz rá időm.
2017. dec. 28. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdéstől függetlenül, az egyik kedves válaszoló kérésére írom a 70-es évek korabeli melegszendvics krém receptjét.Minden kapható mai is hozzá,semmi extra, egyszerű, mint a faék.

20 dkg zalai felvágott

1 pohár tejföl, (akkor még 2 dl-es volt... )

2 db főtt tojás

2-3 gerezd reszelt fokhagyma

1 kisebb hagyma szintén reszelve

5 dkg puha vaj

5 dkg reszelt trappista bele a krémbe, plusz a megkent kenyerek tetejére, ízlés szerinti mennyiségben.

ha szükséges bele egy kis só, lehet bele egy kis bors, egy pici pirospaprika, hogy egy kis színt is kapjon.

A Zalait és a tojásokat ledaráljuk, hozzáadjuk a többi cuccot és jól kikeverjük.

Megkenjük a fél szelet kenyereket (akkor még toast kenyér nem volt )rápakoljuk a tepsire és előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.

Ez a mennyiség 5-6 főre bővel elég, ha többen jöttünk össze, akkor dupla adagban csináltam.

Előkészítettem egy tálcára és folyamatosan sütöttem, míg jól nem laktunk.Csemege uborkát ettünk mellé.

Szerintem ma is megállja helyét, főleg, ha jó a társaság :)

2017. dec. 28. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
Én kértem a receptet és köszönöm szépen, kedves 14-es!:)
2017. dec. 28. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen:)) De van még ennél "csóróbb " is, ami lecsókolbászos,alias főzőkolbászos, ami tökéletesre lett "háziasítva". Ezt fél, fakanállal kifúrt kiflikbe töltöttük,a végeit reszeltsajtba nyomva sütöttük meg.

a kifliket sima vízzel lekentük (akár a pékek a kenyeret ), és fantasztikusan ropogós pirosra sültek.

Látványnak sem volt utolsó, és a haveri kör degeszre ehette magát belőle "félpénzen ".

És ki ne emlékezne a korosabbak közöl, a kiflikarikára tett kolbászkarika, egy darabka sajtkockával és fogpiszkálóval átszúrva tepsibe megsütve...

Mindig feltaláltuk magunkat, ha evésről, bulizásról volt szó.De ezek már csak emlékek...

2017. dec. 28. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!