Miért van az, hogyha karfiolból v brokkoliból akarok főzeléket leves lesz belőle?
Az való igaz, hogy a nyers zöldségeket- főleg az említetteket- elég bő vízben kell feltenni főni, hogy rendesen ellepje őket.A káposztaféléknek is elég nagy edény kell, sok vízzel, és mégis, hogy összeesnek, amikor puhulni kezdenek.
Én hagyom a bővebb lében kellő puhaságúra főni, majd egy tálkába lemerek róla annyi főzőlevet, hogy tényleg csak annyi maradjon a puha zöldségen, amennyi akkor szükséges. Nem véletlenül írom, hogy akkor, mert a besűrítés után még lehet, hogy vissza is kell adagolni valamennyit az értékes főzővízből.A rántás, a habarás után előfordul, hogy sűrűbb lesz a főzelék, mint szeretnénk, ekkor jól jön a saját leve hígításhoz.
A maradék főzőlevet sem öntöm ki, mert,ha marad a főzelékből az tuti biztos, hogy sokkal sűrűbb, mint a készítéskor volt.ha másnak fogyasztjuk el a maradékot, akkor csak a sima hűtőbe teszem, ha fagyasztom, akkor a főzelék mellett egy kis dobozban fagy a felöntőlé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!