Bevált GLUTÉN- és LAKTÓZMENTES egyszerű sütirecept?
Sziasztok!
Karácsonyi sütisütést tartunk az osztályban és van egy osztálytársam aki laktózérzékeny és van egy aki glutén. Gondoltam olyasmit sütnék amiből mindketten ehetnek. :)
Tudom hogy sok recept van neten, de inkább személyes vélemény szerint választanám ki.
Igazából növényi tejem van itthon, és kókuszreszelék is + rizsliszt.
Bárkitől bármit szívesen fogadok, talán még annyit megjegyeznék hogy ne legyen bonyolult és sok idő az elkészítése.
Van egy "minden mentes" oldal - valami ilyesmi a neve is -, ott jó receptek vannak.
Személyes tapasztalatokat nem sokat fogsz találni, mert elég ritka, hogy mindkettö egyszerre kellene.
Itt egy hasonló kérdés, amiben vannak receptek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__7..
Meg itt az az oldal, amit említettem:
Szia! Én a Szafi fitt kókuszgolyót javasolnám, gyors, egyszerű és finom. Ha van kókuszreszeléked és növényi tejed, akkor már csak egy cukormentes lekvár és egy Szafi fitt süteményliszt kell hozzá. Ebből van kókusztekercs változat is.
Köszi bár pont az volt a lényeg hogy ne kelljen extrás dolgokat beszereznem :)
Kicsit gondolkodtam és keresgéltem aztán találtam egy muffin receptet amibe bele tudom helyettesíteni.
Talán még annyi hogy rizslisztet es növényi tejet egyenlő arányban kell hozzáadni, mint a szokásos alapanyagokat?
Állagot nézd, a rizsliszt kicsit másképp viselkedik, mint a többi.
De csinálhatsz mandulás kiflit is, vagy diósat, abba margarin kell, őrölt mandula (és liszt, de ezt helyettesítheted dióval vagy mandulával is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!