Írnátok nekem valami fincsi sütireceptet olyat ami nem krémes?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nagyon egyszerű,gyors és finom:
Hadi torta
15 dkg cukor, 4 dkg zsiradék, 1 egész tojást habosra keverünk. 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió vagy 2 kávéskanál kakaó és 2 dcl tej, 1 sütőpor vagy 1 kávéskanál szódapor. Összekeverni és tortaformába sütni.
Margit keksze
10 dkg áttört főtt burgonya, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor, vanília por, 25 dkg liszt, 1 egész tojás. Összegyúrni, 1 órát pihentetni hideg helyen, kiszaggatni, villával megszurkodni, barnára sütni.
Irmuska barna linzere
50 dkg sima liszt, ¼ kg vaj vagy 22 dkg zsír, 20 dkg mandula darálva, két félmarék cukor, 1 sütőpor, 1 citrom leve és héja, kevés fahéj, szegfűszeg, vanília, 1 egész tojás. Tejfellel állítjuk össze. 3 részre osztjuk: az első lapot tepsibe téve lekvárral kenjük és sorba ugyanígy a másik kettőt. Sütés után melegen vaníliás cukorral meghíntjük.
Hozzávalók
2 tojás
18 dkg cukor (lehetőleg melaszos nádcukor)
2 dl napraforgóolaj
25 dkg sárgarépa
22 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál szerecsendió
12 dkg apróra vágott dió
A tetejére:
25 dkg krémsajt
8 evőkanál puha vaj
kb. 15 dkg porcukor
citrushéj vagy marcipán répák (fehér marcipán, zöld, piros és citromsárga ételfesték)
A tojást felverem, majd alaposan elkeverem benne a cukrot és az olajat. Kis lyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát, és a szódabikarbónával, a dióval, a fűszerekkel és az átszitált liszttel együtt a tojásos keverékhez adom. Alaposan összekeverem a tésztát, kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben, 190 fokon (alsó-felső sütés, légkeveréssel 170) kb. 35-40 percig sütöm - akkor jó, ha megemelkedik, és a piskótához hasonlóan a széle kezd elválni a formától.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Brownie: Hozzávalók
• 19 dkg vaj
• 19 dkg étcsokoládé
• 3 tojás
• 1 cs vaníliás cukor
• 250 g cukor
• 115 g liszt
• 1 kk só
Elkészítés
1. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk.
2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal.
3. Egy másik tálban a lisztet és a sót összekeverjük.
4. Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a lisztet.
5. 180 fokon, előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!