Mit lehetne fözni holnapra, ha húsos szalonna meg krumpli van itthon?
Vannak még meg alapvetö dolgok (tészta, rizs, füszerek, stb) is, de ezeket szeretném lehetöleg felhasználni és nem paprikáskrumplira vagy hasonlóra gondolok.
Ha valakinek van nem megszokott, érdekesebb receptje, nagyon megköszönném"
Valószínű már késő, de máskorra talán jó lesz.
A szalonnát apróra vágva kiolvasztom egy serpenyőben, pontosabban meg is sütöm. Egy közepes hagymát finomra vágok és a szalonnán megdinsztelem.
2 nagyobb krumplit (kb 40 dkg) lereszelek (kislyukon), hozzáütök egy tojást, annyi lisztet, amennyitől nokedliszerű sűrű massza lesz. teszek bele egy teáskanálnyi sütőport, ettől könnyebb lesz, majd belekeverem a hagymás szalonnát. A szalonnától függően sózom, borsozom.
Nagyobb serpenyőben olajat hevítek, és 4- 5 kanállal beleszaggatok a masszából, amit kissé ellapítok, hogy kis lepény formájuk legyen.Mindkét oldalát pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.
8-10 lepényke lesz belőle, amit fokhagymás tejföllel tálalok.
Igazából ez is tócsni, csak egy kicsit gazdagabban.Nagyon laktató, így egy hétköznap
főételnek is megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!