Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne fözni holnapra,...

Mit lehetne fözni holnapra, ha húsos szalonna meg krumpli van itthon?

Figyelt kérdés

Vannak még meg alapvetö dolgok (tészta, rizs, füszerek, stb) is, de ezeket szeretném lehetöleg felhasználni és nem paprikáskrumplira vagy hasonlóra gondolok.


Ha valakinek van nem megszokott, érdekesebb receptje, nagyon megköszönném"



2017. dec. 6. 17:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Krumplit egészben megfőzöd, mahd felszeled. Beteszed sütőbe rá a szalonnát, sajtot és pirosra sütöd. Tehetsz közéje hagymát is, esetleg kis tejföld vagy besamell szószt, ahogy tetszik, de magában is fini.
2017. dec. 6. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A burgonyát bevagdosod a rések közé teszed a szalonna csíkokat ha van otthon hagymakarikákat is rakhatsz a szalonna mögé meg kolbászt is. Tepsibe megsütöd. Ha elkészült fokhagymás tejföllel nyakon öntöd . :-)
2017. dec. 6. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Karikázd fel a burgit süsd meg aztán serpenyőbe bevágva bőre nélkül süsd ki a szalonnát , fűszer mehet rá .
2017. dec. 6. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a krumplit nyersen sütőzacskóba dobálom felvágva természetesen és rá a kakastaréjra vágott nyers húsos szalonnát, fűszerezem és megsütöm.
2017. dec. 6. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, ha van még más ötlet, szivesen fogadom azokat is!
2017. dec. 6. 20:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Rakott krumpli, kolbász helyett a húsos szalonna darabkákkal.
2017. dec. 7. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű már késő, de máskorra talán jó lesz.

A szalonnát apróra vágva kiolvasztom egy serpenyőben, pontosabban meg is sütöm. Egy közepes hagymát finomra vágok és a szalonnán megdinsztelem.

2 nagyobb krumplit (kb 40 dkg) lereszelek (kislyukon), hozzáütök egy tojást, annyi lisztet, amennyitől nokedliszerű sűrű massza lesz. teszek bele egy teáskanálnyi sütőport, ettől könnyebb lesz, majd belekeverem a hagymás szalonnát. A szalonnától függően sózom, borsozom.

Nagyobb serpenyőben olajat hevítek, és 4- 5 kanállal beleszaggatok a masszából, amit kissé ellapítok, hogy kis lepény formájuk legyen.Mindkét oldalát pirosra sütöm, papírtörlőre szedem.

8-10 lepényke lesz belőle, amit fokhagymás tejföllel tálalok.

Igazából ez is tócsni, csak egy kicsit gazdagabban.Nagyon laktató, így egy hétköznap

főételnek is megfelel.

2017. dec. 7. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezt a receptet is,es mivel ötleteket gyütjök, mindenképpen hasznos, emellett igen finomnak tünik!
2017. dec. 7. 21:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez ugyan nem recept, de én imàdom. Újkrumplit tepsibe teszem egészben héjjastol, só bors, köszönöm kevés olaj, sok fokhagyma, letakarva fóliàval. A szalonnàt szeletelve sütöm serpenyőben. Hozzà làgytojàst főzök. Valamilyen zöldséggel, vagy ecetes hagymàval, savanyúsàggal vagy tejföllel eszem.
2020. jún. 8. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2020. jún. 8. 22:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!