Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó sülthús receptek...

Milyen jó sülthús receptek vannak?

Figyelt kérdés
2008. okt. 24. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

sültcsirkét én úgy csinálom, hogy kicsi olajat öntök a tepsiba bele a csirke darabajit mellé a tölteléket, aztán csirét megtüzdelem foghagymával, besózom, beborsozom. és alufllia alatt megsütöm.

a fólia nagyon fontos hogy puha legyen.

2008. okt. 24. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sülthúst kétféleképpen szoktam csinálni. Az egyik az általam fűszerezett, ilyenkor: só, őröltbors, öröltkömény, majoranna, apróra vágott fokhagyma, cikkekre vágott vöröshagyma. Zsírban sül a legfinomabbra a husi, és annak a pecsenyezsírja napokig remek vacsora (hűtőben tárolva). A másik -ezt sertésnél szoktam használni, ha nincs kedvem a fenti ízhez-, amikor fűszerrel (sertéssült fűszersó, vagy magyaros grill fűszersó) bedörzsölöm a husit, száraz serpenyőben minden centijét megsütöm. Így képződik rajta egy kéreg, és sütésnél nem szárad úgy ki a husi, mert nem engedi a kéreg kifolyni a húslét. Utána teszem tepsibe, zsírra. Mindkét esetben fólia alatt sütöm, annyi órán át kell sütni, ahány kiló a hús (kábé). Utána leveszem a fóliát, meglocsolom a husit a forró zsírral, és nagyobb lángon pirítom, közben párszor mindig meglocsolom. Ha kész, visszateszem a fóliát, így nem keményedik meg a husi, mert a visszacsapódó gőz nem engedi.

Jó főzőcskézést! :o)

2008. okt. 24. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az egyik kedvenc a mustáror husi, de ezt inkább csirke mellből jó csinálni hogy omlós legyen. A csirkemellet vékonyra felszeletelem és besózom, borsozom, majd mustártba mártom és réteslisztbe forgatom. Azért rétes lisztbe mert az jobban tapad. Ezután forró olajban olajsütőben kisütöm. Nagyon fincsi, jó főzőcskézést.
2008. okt. 24. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Márványsajtos sülthús

Hozzávalók

Bármilyen hús, amit szeretünk

2 dl tejföl

2dl tejszín,

ízlés szerint só, bors

20 dkg márványsajt.

Leírás

A húst,szokásos módon szeletekre vágjuk és megsütjük.

2 dl tejfölt, 2 dl tejszínt összekeverjük,

sóval, borssal füszerezzük, majd lassú tűzön felteszük melegedni, 20 dkg márványsajtot dobálunk bele kevergetjük, míg elnem olvad és lassan besűrűsödik.

A húsra ráöntjük és megint sütjük,

míg meg nem pirul a teteje, de lehet külön tálalni a hús mellé.

Munkaidő

60 perc

Elkészítési idő

10 perc


Jó étvágyat!

2008. dec. 14. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Almával sült hús :


Hozzávalók:

Hozzávalók:

4-5 közepes szelet hús (csirke, karaj…)

2 közepes alma

1 pohár tejföl vagy kefir

fehérbors

esetleg reszelt sajt


Elkészítés:

Elkészítés: A hússzeleteket megveregetjük, fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. A meghámozott almát cikkekre vágjuk, a húsra rendezzük, fehérborssal megszórjuk, majd leöntjük a tejföllel. Olajozott tepsiben letakarva kb. fél órát sütjük.

2008. dec. 14. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Rozmaringos sült hús :


Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj, 4 gerezd fokhagyma, köménymag,majoranna,kakukkfű,rozmaring,10 dkg vaj, só, olaj.


Elkészítés:

A megmosott húst sózzuk be., kenjük mg zúzott fokhagymával szórjuk meg köménymaggal, majorannával, rozmaringgal és kakukkfűvel. A fűszerest húst tegyük egy zsiradékkal kikent tepsibe. Mindkét oldalát gyorsan süssük át, majd öntsünk alá forró vizet. Tegyük rá vajkockákat, majd fedjük le a tepsit, és süssük a húst 50 percig. A sütés vége előtt a tepsit takarjuk ki, a húst locsoljuk meg a saját levével, majd süssük ropogósra. Burgonyával és vöröskáposztával tálaljuk

2008. dec. 14. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!