Milyen jó sülthús receptek vannak?
sültcsirkét én úgy csinálom, hogy kicsi olajat öntök a tepsiba bele a csirke darabajit mellé a tölteléket, aztán csirét megtüzdelem foghagymával, besózom, beborsozom. és alufllia alatt megsütöm.
a fólia nagyon fontos hogy puha legyen.
Én sülthúst kétféleképpen szoktam csinálni. Az egyik az általam fűszerezett, ilyenkor: só, őröltbors, öröltkömény, majoranna, apróra vágott fokhagyma, cikkekre vágott vöröshagyma. Zsírban sül a legfinomabbra a husi, és annak a pecsenyezsírja napokig remek vacsora (hűtőben tárolva). A másik -ezt sertésnél szoktam használni, ha nincs kedvem a fenti ízhez-, amikor fűszerrel (sertéssült fűszersó, vagy magyaros grill fűszersó) bedörzsölöm a husit, száraz serpenyőben minden centijét megsütöm. Így képződik rajta egy kéreg, és sütésnél nem szárad úgy ki a husi, mert nem engedi a kéreg kifolyni a húslét. Utána teszem tepsibe, zsírra. Mindkét esetben fólia alatt sütöm, annyi órán át kell sütni, ahány kiló a hús (kábé). Utána leveszem a fóliát, meglocsolom a husit a forró zsírral, és nagyobb lángon pirítom, közben párszor mindig meglocsolom. Ha kész, visszateszem a fóliát, így nem keményedik meg a husi, mert a visszacsapódó gőz nem engedi.
Jó főzőcskézést! :o)
Márványsajtos sülthús
Hozzávalók
Bármilyen hús, amit szeretünk
2 dl tejföl
2dl tejszín,
ízlés szerint só, bors
20 dkg márványsajt.
Leírás
A húst,szokásos módon szeletekre vágjuk és megsütjük.
2 dl tejfölt, 2 dl tejszínt összekeverjük,
sóval, borssal füszerezzük, majd lassú tűzön felteszük melegedni, 20 dkg márványsajtot dobálunk bele kevergetjük, míg elnem olvad és lassan besűrűsödik.
A húsra ráöntjük és megint sütjük,
míg meg nem pirul a teteje, de lehet külön tálalni a hús mellé.
Munkaidő
60 perc
Elkészítési idő
10 perc
Jó étvágyat!
Almával sült hús :
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4-5 közepes szelet hús (csirke, karaj…)
2 közepes alma
1 pohár tejföl vagy kefir
só
fehérbors
esetleg reszelt sajt
Elkészítés:
Elkészítés: A hússzeleteket megveregetjük, fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. A meghámozott almát cikkekre vágjuk, a húsra rendezzük, fehérborssal megszórjuk, majd leöntjük a tejföllel. Olajozott tepsiben letakarva kb. fél órát sütjük.
Rozmaringos sült hús :
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, 4 gerezd fokhagyma, köménymag,majoranna,kakukkfű,rozmaring,10 dkg vaj, só, olaj.
Elkészítés:
A megmosott húst sózzuk be., kenjük mg zúzott fokhagymával szórjuk meg köménymaggal, majorannával, rozmaringgal és kakukkfűvel. A fűszerest húst tegyük egy zsiradékkal kikent tepsibe. Mindkét oldalát gyorsan süssük át, majd öntsünk alá forró vizet. Tegyük rá vajkockákat, majd fedjük le a tepsit, és süssük a húst 50 percig. A sütés vége előtt a tepsit takarjuk ki, a húst locsoljuk meg a saját levével, majd süssük ropogósra. Burgonyával és vöröskáposztával tálaljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!