Linkelnétek be recepteket, vagy írnátok saját ötleteket?
Ha már 2 hét után főzől rá, mi lesz később?
a fejeden fogja tartani a sörtöt?
A kedvencünk.
Ragacsosra sül, nem kell tölteni, és irtó finom. Párom és haverjai kb 10 perc alatt felfalják, és keveslik...
Csokirajongók semmiképp se hagyják ki, könnyen elkészül és nagyon finom.
Recept:25 deka legalább 60 %-os étcsoki 17 deka vaj 6 tojás 20 deka cukor 3 deka liszt ¼ kávéskanál sütőpor
A csokit a vajjal vastag falú lábosban vagy gőzfürdőn felolvasztom, simára keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 6 deka cukor hozzáadásával. A sárgáját a maradék cukorral addig keverem robotgéppel, amíg felhabosodik és kicsit megsűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ekkor belekeverem a felolvasztott csokit, beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverem, majd hozzáadom 2-3 részletben a cukros tojáshabot és óvatosan beleforgatom a csokis masszába. Kivajazott- kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm és kb. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor már szilárdnak tűnik, de a közepébe szúrt tű még nedves. (kb. 35 perc sütés után). A teteje hűlés közben berepedezik, de ettől nem kell megijedni, teljesen normális dolog.
Lehet így simán is tálalni, vagy tejszínhabban, vagy mascarponéval...vagy ahogy tetszik.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!