Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS nagyon gyors ételek?

SOS nagyon gyors ételek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos feküdnöm kell,de a családnak főznöm kell. Segítsetek ötletelni nagyon gyorsan elkészíthető ételeket! Köszönöm!
2017. nov. 5. 20:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem, miért kell egyből életvezetési tanácsokat is adni a Kérdezőnek, meg neki esni, hogy miért mártírkodik... Csak néhány szóban vázolta fel a szituációt, ebből hogyan lehet leszűrni azt, hogy villogásból és mártírkodásból akar főzni? Nyilván oka van rá, hogy ezt a kérdést tette fel, miért kell egyből támadni??
2017. nov. 5. 20:46
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Tojásrántotta
2017. nov. 5. 20:48
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

A legegyszerübb az lenne ha erre az idöre apuka hozna felkesz eteleket amiket csak mikrozni kell.

A leggyorsabb a teszta amit irtak, aztan a natur hus salataval, illetve minden amit össze kell boritani es tepsiben megsütni ( pl. tepsis krumpli, rakott brokkoli), spenot fagyaszott spenotbol, fözelek konzerv babbol, tejberizs.

Vagy apuka este megföz ket napra elöre es azt eszitek.

2017. nov. 5. 20:52
 14/19 anonim ***** válasza:
28%

Azért sokan elég viccesek itt.

Az, hogy valaki főz a családnak nem mártírkodás hanem alapvető igény a legtöbb helyen. És attól, hogy az apa pont főzni nem tud, még ezer más dolgot megcsinálhat (takarítás, mosás-teregetés-vasalás, stb.)

Emellett pedig aki 3 kisgyerekkel azt javasolja, hogy a szülők rendelt ipari mocsokkal, mélyfagyasztott gyorskajával vagy grízes/mákos/diós tésztával = üres szénhidráttal elégítsék ki a gyerekek tápanyagigényét, az nem akarom tudni hogy gondoskodik a saját családjáról.

Az a minimum szerintem, hogy a gyerekekre tekintettel tápanyagokban dús, normális ételt tesz az ember az asztalra. Ha saját magával szemben igénytelen, és beéri szarokkal az egy dolog, de a gyerekeknek is ilyet adni nettó pofátlanság.

Kérdező: ma talán már nem segít, de ha a jövőben is ilyen gondod akad, pl. sok zöldség 5-10 perc alatt megfő. A borsó/zöldbabfőzelék vagy a spenót pont 15 perc, egy brokkoli, kukorica vagy karfiolkrémleves 10 perc alatt is elkészül, teljes kiőrlésű kenyérszelettel mellé nagyon laktató és tápláló ételek. A főzelékekhez tojást is adhatsz persze.

Vacsorára egy gombás/paprikás/hagymás rántotta is megteszi persze és az szupergyorsan elkészül.

Ha szeretik a gyerekek és van otthon, avokádót is felkockázhatsz és megpiríthatod fokhagymás olívaolajon, isteni finom és tele van vitaminokkal. Salátával, paradicsommal szoktam enni.

Szintén nagyon gyorsan megvan egy meleg kakaós zabkása vagy köleskása is, 5 perc. Dúsíthatod dióval, mogyoróval, mandulával, friss vagy aszalt gyümölcsökkel, nem csak fehérjében de vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag.

Ha nagyon sietek pedig egyszerűen zöldségeket teszek hagymával egy mély serpenyőbe, felöntöm tejszínnel és abban főzöm meg a tésztát is. Így kész egy zöldséges-tejszínes tészta 10 perc alatt. Szójaszósszal vagy paradicsomszósszal is működik.

2017. nov. 5. 23:10
 15/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Na akkor leírom mi a problémám. Nem tudom meddig kell feküdnöm. Várandós vagyok és vérezgetek,ha fekszem javul a helyzet,ha állok vagy sétálok akkor rosszabbodik. Ha valaki lepontozott titeket esetleg,az nem én voltam!! Kaptam szuper ötleteket is,nagyon szépen köszönöm!!!! A mártírkodás eszembe sem jutott,hogy azt tenném. :(
2017. nov. 6. 06:46
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
Továbbra is azt mondom, hogy rendeljetek kaját, gondolom, nem akarod elveszíteni a babát és nem véletlen mondta az orvosod, hogy feküdj!
2017. nov. 6. 07:45
 17/19 anonim ***** válasza:
36%

Hát én nem állnék neki főzni, mikor örülök, hogy élek.

Férjed is főzhet, vagy rendeljetek vagy mirelit kaja. Pont.

2017. nov. 6. 15:30
 18/19 anonim ***** válasza:
36%
Ebben az esetben meg PLÁNE nem állnék neki főzni - d a kedves férjem agyon is ütne, ha főzőcskéznék, mikor veszélyeztetett terhes vagyok - gyerekek ide vagy oda, ő lenne az első, aki minden napra rendelne kaját és a lányokat is rendezné.
2017. nov. 6. 15:33
 19/19 anonim ***** válasza:
50%
Zacskósgulyáslevesport...mert azt szeretik a gyerekek.
2017. nov. 9. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!