Krémes paradicsomleves?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Paradicsomlevest szeretnék enni:)De azt a nagymamám fajta levest, ami krémesebb és édes!Amibe betű tészta van:)Van sűrítményem is egy kicsi és van főzött paradicsom levem is!Valaki elmondaná nekem arányokkal, h h kell megfőzni?:)Köszönöm szépen:)
Hozzávalók:
8-10 szem érett paradicsom, 1 ág friss bazsalikom, 1 ág friss kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 szelet fehérkenyér, 1 evőkanál méz, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a megmosott és feldarabolt paradicsomokat. Öntsünk hozzá egy liter vizet, majd fűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, kevés darált borssal és sóval. Főzzük körülbelül 10 percig, majd tegyük bele a kis darabokra összetépkedett kenyeret, öntsük hozzá a tejszínt, a mézet és főzzük még nagyjából egy percig. Kézi mixerrel pürésítsük, és passzírozzuk át finomlyukú szűrőn. Tálaljuk poharakba, tetejét dekoráljuk friss fűszerágakkal. Rozmaringos kenyércsíkkal fogyasztva akár nagyobb összejövetelek egyik fogása is lehet. Elkészíthetjük paradicsomléből és hámozott, paradicsomlében eltett paradicsomokból is. A friss fűszerek helyett használhatunk szárítottat is. Aki szereti, még sajtot is reszelhet a tetejére, vagy sajt és kenyér helyett betűtésztát főzünk bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!