A simán vízben főtt csirkemellett főzés után vagy fagyva mérjem?
Figyelt kérdés
Kalória Bázis által számolok kalóriát. Ott ott van hogy "főtt csirkemell " tehát simán naturan vízben megfőzöm, meg párolom.
Akkor az előtte ami után fel engedett a fagyott állapotból akkor mérjem meg vagy főzés után?
2017. okt. 31. 08:42
1/2 anonim válasza:
Ha valamennyire is megbízható értékkel akarsz számolni, akkor a nyers súlyt vedd figyelembe, mert afözés/párolás/sütés során vizet veszít - de az az elkészítés módjától igen okban függ, hogy mennyit, ezért ez az érték igen erösen téves lesz.
Ha a nyers húst fagyasztottad le, akkor azt nyersen, fagyottan mérd, mert a kiolvasztáskor is különbözö mértékben veszíthet vizet.
2/2 anonim válasza:
Mindig a nyers alapanyag súlyát kell alapul venni a számításnál, persze ez csak a konkrét alapanyagra vonatkozik, tehát, ha nyersen 10 deka, akkor csak vízben párolva -hiába veszít a súlyából, vagy éppen felvesz a főzővízből- a kalóriaértéke ugyanannyi marad főtt állapotban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!