Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A simán vízben főtt csirkemell...

A simán vízben főtt csirkemellett főzés után vagy fagyva mérjem?

Figyelt kérdés

Kalória Bázis által számolok kalóriát. Ott ott van hogy "főtt csirkemell " tehát simán naturan vízben megfőzöm, meg párolom.

Akkor az előtte ami után fel engedett a fagyott állapotból akkor mérjem meg vagy főzés után?


2017. okt. 31. 08:42
 1/2 anonim ***** válasza:
93%

Ha valamennyire is megbízható értékkel akarsz számolni, akkor a nyers súlyt vedd figyelembe, mert afözés/párolás/sütés során vizet veszít - de az az elkészítés módjától igen okban függ, hogy mennyit, ezért ez az érték igen erösen téves lesz.


Ha a nyers húst fagyasztottad le, akkor azt nyersen, fagyottan mérd, mert a kiolvasztáskor is különbözö mértékben veszíthet vizet.

2017. okt. 31. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Mindig a nyers alapanyag súlyát kell alapul venni a számításnál, persze ez csak a konkrét alapanyagra vonatkozik, tehát, ha nyersen 10 deka, akkor csak vízben párolva -hiába veszít a súlyából, vagy éppen felvesz a főzővízből- a kalóriaértéke ugyanannyi marad főtt állapotban is.
2017. nov. 1. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!