Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki egy torta receptet...

Valaki egy torta receptet gyorsan?

Figyelt kérdés
A történet adott, 2 nap és ünnepeljük egyik rokon születésnapját, én pedig imádok sütni. Viszont kb semmilyen szinten nem vagyok. Valaki tudna írni egy finom, könnyen elkészíthető (esetleg bögrés) torta receptet amit nem nagyon lehet elcseszni? Gyereknek lenne és nincs itthon csak alma, körte gyümölcsnek. A csokitorta asszem nekem még túl nehéz lenne.

2017. okt. 26. 22:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

Sziasztok, kissé megkésve, de írom a gyümölcstorta receptjét.

Kicsit hosszú lesz, de megcsinálni könnyebb, csak szeretek alaposan leírni egy receptet.


Olcsó és finom gyümölcstorta recept.

Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 db normál tojás, fél deci olaj, fél deci meleg víz, 1 púp. evőkanál sütőpor, 1 vaniliás cukor.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény, fényes habbá verjük.A sárgájákat a cukorral, van.cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat, a melegvizet, majd apránként a sütőporos lisztet. Géppel ezt is homogén masszává keverjük. Utána a kemény habot óvatosan, lazán hablapáttal vagy fakanállal hozzákeverjük.

Egy gyümölcstorta formát alaposan kikenünk tiszta zsírral vagy vajjal, minden egyes bordára ügyelve, hogy zsíros legyen. Megszórjuk liszttel, megkocogtatjuk, hogy mindenhova jusson, a felesleget a csap felett lerázzuk.

A tésztamasszát a közepébe öntjük, és kis mozgatással segítjük egyenletesen elterülni.

Előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tű, vagy villapróba a közepébe szúrva ajánlatos. ha nem ragad, akkor kész.

Vizesruhára tesszük. egy tányért, lapos tálat (amiben majd tálaljuk ) vékonyan megkenünk vajjal/olajjal, és rátesszük a piskóta tetejére. egy gyors mozdulattal megfordítjuk, így a tortaforma lesz felül. Ezt is beborítjuk jó hidegvizes viledával/ruhával, hagyjuk hadd gőzölögjön.párszor egy kés nyelével megütögetjük a tetejét és körbe az oldalát is.Alul felül, körbe érje a hűs borítás, így biztosan kijön a formából.

Kb 10 perc múlva leemeljük a formát, és reményeink szerint ott a csodaszép piskóta alap.

3 deci tejből vaniliás pudingot főzünk, amit a piskóta mélyedésébe elterítünk.

Még melegen kirakjuk ízlésesen gyümölccsel,körbe, úgy kb legyező alakban, ami szeletelt, vagy gerezdes. A meggyet is ki lehet szépen rakni. A bogyósokat elosztjuk a puding tetején.Sokféle variációban lehet, ízlés szerint.

A tetejét bevonjuk tortazselével, a rajta lévő utasítás alapján elkészítve. Én színtelen zselét használok, mert így jobban érvényesül a gyümölcsök látványa.

A zseléhez - ha befőttet használunk - a levét is fel lehet használni.

Habkönnyű piskóta, ízletes töltelék, eddig még mindig sikert aratott.

Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket és ki is próbáljátok:)

Üdv:)

2017. okt. 27. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as vagyok, köszönöm a fáradozásodat, a recept nagyon igéretesnek tünik, ki fogom próbálni.


Adtam egy zöldet neked, sajnos többször nem lehet, csak egyszer.


Kellemes hétvégét kívánok!

2017. okt. 27. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!