Valaki egy torta receptet gyorsan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sziasztok, kissé megkésve, de írom a gyümölcstorta receptjét.
Kicsit hosszú lesz, de megcsinálni könnyebb, csak szeretek alaposan leírni egy receptet.
Olcsó és finom gyümölcstorta recept.
Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 db normál tojás, fél deci olaj, fél deci meleg víz, 1 púp. evőkanál sütőpor, 1 vaniliás cukor.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény, fényes habbá verjük.A sárgájákat a cukorral, van.cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat, a melegvizet, majd apránként a sütőporos lisztet. Géppel ezt is homogén masszává keverjük. Utána a kemény habot óvatosan, lazán hablapáttal vagy fakanállal hozzákeverjük.
Egy gyümölcstorta formát alaposan kikenünk tiszta zsírral vagy vajjal, minden egyes bordára ügyelve, hogy zsíros legyen. Megszórjuk liszttel, megkocogtatjuk, hogy mindenhova jusson, a felesleget a csap felett lerázzuk.
A tésztamasszát a közepébe öntjük, és kis mozgatással segítjük egyenletesen elterülni.
Előmelegített kb 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tű, vagy villapróba a közepébe szúrva ajánlatos. ha nem ragad, akkor kész.
Vizesruhára tesszük. egy tányért, lapos tálat (amiben majd tálaljuk ) vékonyan megkenünk vajjal/olajjal, és rátesszük a piskóta tetejére. egy gyors mozdulattal megfordítjuk, így a tortaforma lesz felül. Ezt is beborítjuk jó hidegvizes viledával/ruhával, hagyjuk hadd gőzölögjön.párszor egy kés nyelével megütögetjük a tetejét és körbe az oldalát is.Alul felül, körbe érje a hűs borítás, így biztosan kijön a formából.
Kb 10 perc múlva leemeljük a formát, és reményeink szerint ott a csodaszép piskóta alap.
3 deci tejből vaniliás pudingot főzünk, amit a piskóta mélyedésébe elterítünk.
Még melegen kirakjuk ízlésesen gyümölccsel,körbe, úgy kb legyező alakban, ami szeletelt, vagy gerezdes. A meggyet is ki lehet szépen rakni. A bogyósokat elosztjuk a puding tetején.Sokféle variációban lehet, ízlés szerint.
A tetejét bevonjuk tortazselével, a rajta lévő utasítás alapján elkészítve. Én színtelen zselét használok, mert így jobban érvényesül a gyümölcsök látványa.
A zseléhez - ha befőttet használunk - a levét is fel lehet használni.
Habkönnyű piskóta, ízletes töltelék, eddig még mindig sikert aratott.
Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket és ki is próbáljátok:)
Üdv:)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A 8-as vagyok, köszönöm a fáradozásodat, a recept nagyon igéretesnek tünik, ki fogom próbálni.
Adtam egy zöldet neked, sajnos többször nem lehet, csak egyszer.
Kellemes hétvégét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!