Megkóstolnád-e az alábbiak alapján készült találmányomat, a quinoás húsgolyókat?
Maradt egy adagnyi főtt quinoa tegnapelőttről és nem tudtam vele mit kezdeni. Kidobni sajnálom, mert nagyon drága, viszont szeretem és állítólag nagyon jó hatással van az emberi szervezetre a fogyasztása.
Szóval összekevertem 30 deka darált csirkemellel, 3 tojással, 1 reszelt répával, 1 reszelt krumplival és 1 reszelt bébicukkinivel. (Ezeknek kinyomkodtam a levét felhasználás előtt.) + 1 evőkanál olívaolajjal, valamint nem túl sok hajdinaliszttel.
Ízesítettem apróra vágott fris petrezselyemmel, sóval, borssal, fokhagymával és egy kis reszelt hagymával.
Apró golyókat formáztam a masszából, amelyeket olajjal kikent tepsire helyeztem.
Kívül ropogós, belül puha golyókat kaptam. Fokhagymás-mentás-kapros báránytejből készült joghurttal nagyon adja.
Ha nem nekem kell ennyit pancsolnom vele, hanem elém teszed, biztos megkóstolnám.
A báránytejes, mentás joghurtot kihagynám.
A hagymáig nagyon jól hangzott. Nem szeretem a hagymás cuccokat. Pedig egyébként szeretném a húsgolyókat.
A joghurttal nem lenne bajom, csak ami bele kerül :)
Egyetértek az előttem szólókkal.
Tehát: amikor a kis golyócskák elkészülnek, csípős törtpaprikába forgatnám meg őket, kis fogpiszkálóra szurkálva sütném meg őket a sütőben, és utána lehet kártyapartinál, sörözésnél, tv nézés közben falatozgatni belőle. Tökéletes nasi!
Én is megkóstolnám, ha megkínálnának vele, de azért engedd meg, hogy megjegyezzem. Olyan, hogy báránytej nincs.
A bárány még maga is szopik anyatejet az anyajuhból.
Amúgy a juhtejből készült joghurt nagyon finom, sokat ehettem egy időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!