Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben kuglóf nem kel...

Kenyérsütőben kuglóf nem kel meg, mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

A kenyérsütő gép receptmelléklete a kuglófhoz:

- másfél zacskó száraz élesztő

- 400g liszt

- kávéskanál só

- 50g vaj

- 2 tojás

- 200ml tej

- fél óra dagasztás után további 70g vajat hozzáadni


Mit csinálok rosszul, amiért nem kel fel szépen?? Tömör marad, mint a tégla.

Amúgy tudtok még bevált kenyér recepteket írni? (félbarna, magos...)


2017. szept. 24. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen sorrendben tetted a hozzávalókat a gépbe?
2017. szept. 24. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Cukor nincs benne?
2017. szept. 24. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Te fel szoktad futtatni az instant élesztőt? Én nem bízom a véletlenre, pici cukorral mindig felfuttatom, szerintem jobb biztosra menni.

A másik, ami problémás lehet, ha az élesztőt közvetlenül a sós keverékhez adod; a só megöli az élesztőt, ha felfuttatás nélkül adod hozzá.

Ha ezek közül egyik sem, akkor passz, nekem a hozzávalók jónak tűnnek, sőt, 400 g liszthez még picit sok is a másfél tasak élesztő.

2017. szept. 24. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Cukor kell az élesztő mellé.
2017. szept. 24. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Én is a szárított élesztőre gyanakszom. Nagy tapasztalatom nincs benne, de mintha nem lenne olyan tuti, mint a normál, igaz, mi soha nem használtunk felfuttatást vagy cukrot, a normálnak egyik sem kell, még a tk kenyér is szépen megkel anélkül.


A mi bevált receptünk:

1 kg liszt (nálunk szinte mind tk tönköly, de kis fehér tönköly és gluténmentes liszt vagy akár szezám is megy bele, jobb lesz úgy. ma pl. kukoricaliszt került bele)

6 dl víz, illetve mostanában picit már kevesebb, de ez lisztfüggő

2,5 teáskanál só (ez nyilván ízlés dolga)

35 vagy 42 gramm friss élesztő (attól függ, melyik kiszerelést vesszük, mindkettő jó)


Nekem jobb lenne kis zsírral és több sóval, de nem én vagyok az elsődleges kenyérfogyasztó, finoman szólva.


Ez egy nagyon alap kis kenyér, nyilván sokmindennel turbózható (pl. krumpli és tojás, rá tökmag), tölthető (camambert és sült hagyma, de rég volt már olyan nálunk, pedig remek)...


A kenyérsütőgép nem vált be, egyik elemet sem hajtotta végre elég biztosan, főleg a sütést rontotta el, nem több meló megdagasztani, már írtam, hogy mi nem futtatunk meg semmi ilyen flanc.

2017. szept. 24. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Bocsánat, persze hogy van benne cukor, kihagytam, 4 evőkanálnyi...

Kipróbálom hagyományos élesztővel is, aztán jelentkezem.

2017. szept. 24. 21:28
 7/8 A kérdező kommentje:
És a hozzáadás sorrendje volt: szárazélesztő, rajta liszt, és azon minden más.
2017. szept. 24. 21:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Legközelebb ebben a sorrendben tedd a gépbe

1. Folyadék jelen esetben tej

2. Élesztő

3. Cukor

4. Tojás, Zsiradék

5. Liszt (FONTOS! mindig át kell szitálni)

6. Só

FONTOS! A só és az élesztő a lehető legtávolabb legyen egymástól!

A folyadék és a liszt egy kicsit langyos legyen.( A lisztet átszitálás előtt beteszem a mikróba 1percre a legalacsonyabb fokozaton)

2017. szept. 24. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!