Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Japán ételek? Könnyen vagy...

Japán ételek? Könnyen vagy legfőképpen olcsón?

Figyelt kérdés
Tudnátok könnyen, de legfőképpen olcsón elkészíthető japán vagy japán jellegű ételeket írni?
2017. szept. 21. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Rizs.
2017. szept. 21. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Rizsgolyó, omurice
2017. szept. 21. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

A mochi olcsó, csak munkás, bár vannak egyszerűsített formái, amit nem tudom, ki nevez mochinak, mi igen.


A sushi is olcsó, ahogy mi csináljuk. Rizsecetből s az egyéb flancosabb alkatrészekből nem kell sok, a rizs és a zöldség pedig olcsó (nekünk pompásan megfelel a sima rizs). Aki húsosan készíti, annak sem kell a legdrágább cuccot alkalmazni, akármilyen sült hús is jó, nincs előírva, mit tegyünk rá, ezért használunk mi zöldséget, simán vagy tempurálva.

2017. szept. 21. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
21%

Hát, az úgyse lesz pontosan ugyanolyan, mint Japánban, ha nem veszed meg hozzá a drága hozzávalókat.


Mert ugye a szusi meg a levesek egy része az amolyan szegényételnek számít ott. És Japánban elég gagyi rizst termesztenek (amely könnyen pépessé és ragadóssá fő), otthon meg sokszoros áron árusítják azt is, mint néhány alapvető japán élelmiszert. Pár darab algalap is ezer forintba kerül az ázsiai szupermarketben. A halszósz és a wasabi is drága. Sok anyag meg beszerezhetetlen, a japán éttermek is füstölt lazaccal szokták helyettesíteni a nyers halat például.


Vásárolhatsz például hajdinalisztet saját gyúrású szobatésztához (recepteket találsz az interneten).


A legjobb, ha van kiskerted és az internetről rendelsz magokat, akkor megteremnek a kertedben a magyar földön ritkaságszámba menő zöldségek (japán retek, káposztafélék stb.).

2017. szept. 22. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: a rizs nem a gagyiságtól ragad, hanem a keményítőtől, amiből eltérő fajtájú rizsek eltérő mennyiséget tartalmaznak.


A hosszúszemű rizs is ugyanolyan ragacsos lesz, ha nem pirítod le és főzöd azzal a borzalmas magyar módszerrel, ami ehetetlenül szárazzá teszi a rizst :)


A rizs egy magas keményítőtartalmú étel, természetes, hogy ragacsos és úgy finom!


Kérdező: a miso leves, ramen, sushi, ochazuke (ez személyes kedvencem), nanakusa gayu, tamagoyaki, yakisoba nagyon könnyen elkészíthetőek.


Persze, hogy meg kell venni a rizsecetet, misot, norit, kombut, wakamét, szójaszószt, teriyaki szószt, de ezek egyszeri beruházások és részben évekig kitartanak.

2017. szept. 22. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
44%
5.: Hát vásároltam már japán rizst, de pillanatok alatt szétfőtt :) Nekem a basmati meg a jázminrizs tökéletesen megfelel. Mondjuk a thai és egyes kínai vonalakat jobban szeretek.
2017. szept. 23. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt vannak receptek:


[link]

2017. szept. 28. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!