Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csokitortát elkészíthetem a...

A csokitortát elkészíthetem a szülinap előtti napon?

Figyelt kérdés

A lányom 1. szülinapjára szeretném saját kezűleg elkészíteni a tortát. Elég kezdő vagyok, úgyhogy inkább a nagy nap előtti napon szeretném megcsinálni (hogy ha nem sikerül tudjunk venni egyet a cukrászdában :P )

Szóval ezt a tortát csinálnám: [link]

A kérdésem az lenne, hogy a tejszínhab (vagyis hulala) nem fog összeesni másnapra? Nem áztatja el a piskótát? Vagy csak simán a piskótát tegyem el a hűtőbe és másnap mielőtt felvágjuk a tortát, akkor kenjem rá a hulalát és díszítsem? Ebben az esetben nem szárad ki a piskóta "csupaszon" a hűtőben? :)

Lehet, hogy most butaságokat kérdezek, de hát ugye mégis csak az első szülinapja lesz a drágámnak és szeretném, ha tökéletes tortája lenne :D

2010. máj. 27. 10:40
 1/6 A kérdező kommentje:
+ 1 kérdés :P A piskótába feltétlenül kell szerintetek a 2 ek rétesliszt? Azért kérdezem, mert nem használunk réteslisztet és 2 ek miatt nem vennék meg 1 kg-ot belőle. :P
2010. máj. 27. 10:43
 2/6 anonim ***** válasza:
NEM!
2010. máj. 27. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
szerintem csináld meg nyugodtan a hűtőben megdermed és nem tesz "kárt" a piskótában. :)
2010. máj. 27. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
ja és anyukám sima lisztel csinálja a piskótát:)
2010. máj. 27. 11:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csinálhatod a piskótát finomlisztből. Én mindig abból csinálom és szuper lesz.

A Hulala nem esik össze másnapra (még 1 hét alatt sem), úgyhogy egész nyugodtan csináld meg előző nap a tortát.

2010. máj. 27. 11:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Az első válaszolót megkérhetem, hogy fejtse ki bővebben, hogy miért nem? :S

A többieknek, pedig nagyon szépen köszönöm a válaszát. :) Akkor szombaton készítem el, mert vasárnap lesz a nagy nap. :D

2010. máj. 27. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!