Szerintetek ez jó kaja lenne? Mennyiből jönne ki?
4főre előétel,leves,második,desszert
előétel:ezme(török csípős saláta) olivabogyóval és török pitával.
leves:francia hagymaleves kenyérrel
második:majorannás hús rizzsel(ezt még megkell néznem hogyan csináljam).
desszert:semmi extra 2-3palacsinta kakaós,ilyen olyan csokiöntettel eperrel.
szerintetek jó lessz holnapra? olyan 10-12szelet húst akarok csinálni. hogy legyen bőven :)
Így keress rá :
Majorannás szelet
Vagy hívd fel a nagyításhoz és kérdezd meg .
A nagymamák szívesen adnak telefonos segítséget :)
Ha nincs megadva, hogy kell egy ételt készíteni, nincsenek felsorolva a hozzávalók, honnan találná ki valaki, hígy mennyibe kerül?
Az olajbogyót én pl nem szeretem és nem eszek lisztet sem, sokan pedig a csípőset se szeretik, így az előételt en nem csinálnám meg. A hagymalevest szeretem, kenyér nélkül, de pl anyósom csak pislogna rajta, nem enne belőle. A majoránnas husrol életemben nem hallottam, elképzelésem sincs róla, hogy pl milyen húsból készül és hogyan - ha pl párolt sertés, megintcsak olyan, amit én nem eszek meg. Palacsinta - se lisztet, se csokit nem eszek, az epret meg kimondottan utálom. Én nem laknek jól nálad, az biztos
Én majorannás csirkecombot szoktam készíteni. 4 combhoz 6 evőkanál lisztet összekeverek egy mokkáskanál sóval, ugyanennyi majorannával, pirospaprikával és pici borssal. A keverékbe belezúzok 4 gerezd fokhagymát. Ebbe a keverékbe beleforgatom a csirkecombokat, kivajazott jénaiba teszem őket, a maradék fűszeres lisztet, ha van, rájuk szórom. 1 fej vöröhagymát felkarikázok, az is megy a csirkékre, végül egy kis doboz tejfölt kikeverek 3 ek. olajjal, és meglocsolom a combokat. Fóliát teszek rá, megy be a 180 fokos sütőbe 45 percre, utána fólia nélkül még 15 percre pirulni.
Én így csinálom, de lehet, hogy mamád teljesen máshogy szokta, kérdezz csak rá.
Amúgy a kaja teljesen jó, én az ezmét is szeretem, mindig kérek a gyrososnál ;)
Miért kell előétel? És miért olyan, amilyet még nem csináltál?
Hagymalevest szereti mindenki? Utána kínálj orbitot is körbe..
Én a helyedben főznék húslevest és sütnék ki rántott húst petrezselymes krumplival nem véletlen, hogy lakodalmas kaja, lehetetlen elrontani :) és mindenki szereti
A palacsinta is ok után
Én megértem, hogy valami különlegesebbet szeretne csinálni- abba viszont egyetértek, hogy ne olyat válasszon amit akkor, először készít.
(ui.: előző, a hagymaleves után nem lesz büdi senki szája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!