Amikor kiszaggatom a nokedlit (galuskát) meddig kell a vízven hagyni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Épp az előbb csinàltam.
Beleszaggattam a vízbe kevertem rajta egyet és kb. 1 perc után már ki is szedtem,mondjuk én lobogó sós vízbe szoktam csinàlni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amíg valamennyi fel nem jön a víz tetejére, akkor szedd ki a főzővízből.
Én is lobogó sós vízben főzöm ki, és tényleg nem több 1-2 percnél, hogy már szedhetem is ki.
Ha puha lett, sajnos túlfőzted.Erre mondják, hogy elázott.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A keményebbre kevert tészta is sokat javíthat a helyzeten.
Én szódavízet adok hozzá, így a keményebb nokedlitészta is légiesen könnyű lesz, percek alatt megfő. (elvágva, látszanak benne a kis légbuborékok )Mindig elvágok egyet, hogy meggyőződjek az állagáról.
A zsiradékon való átforgatás természetes, így nem tapadnak össze, és ízes is lesz a nokedli.
Ne keseredj el, még csak másodszor csináltad.Majd a tapasztalat meghozza az eredményt is. Mindenki elkezdte valamikor, és biztos, hogy volt "félresikerült " nokedlije is.Én akkor csesztem el a legjobban, amikor ifiasszonyként debütáltam anyósoméknál... anyósom ott állt mögöttem, és figyelt. persze, hogy izgultam, és meg is lett a végeredmény, egy elázott ragacsos nokedli. Anyósom bezzegezett, a két pasi (após és a férjem ) meg jókat kuncogtak a nők első "csatáján ":)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Aranyos vagy, és ismételten mondom, hogy ne add fel.
A kudarcaikból csak tanulhatunk.
Legközelebb biztos, hogy jobban fog sikerülni, hisz, annyi jó tanácsot kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!