Van egy halom almám és meggyem, mit tudnék sütni belőle? Írnátok valami egyszerű receptet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
küldheted a pitét és a rétest is :D
amúgy piskóta, olajos süti, almatorta, almás, meggyes rácsos
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
almásnak pl ez. én olaj helyett inkább vajat használok
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szia! szombaton sütöttem kakaós meggyest, leírom, nagyon egyszerű.
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2,5 dl tej
-1 tojás
-1 csom. sütőpor
-10 dkg vaj
-3 evőkanál keserű sötét kakaópor
tetejére egy üveg magozott lecsurgatott meggy,ha van 5 dkg durvára vágott dió.
a vajat, a tojást, a cukrot habosra keverni, bele a sütőporos liszt, apránként a tejjel, végül a kakaó.
sütőpapíros /vagy zsírozott, lisztezett/közepes tepibe
önteni. tetején elosztani a meggyet, megszórni dióval.
180 fokon 5 percig sütni, majd közepes lángon kb 40 percig, tűpróbáig sütni.
nagyon finom, ha jó a kakaó minősége olyan, mintha csupa csoki lenne.
üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Almás rétes
Hozzávalók:
* 40 dkg alma,
* méz,
* fahéj,
* 10 dkg darált dió
Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Hagyjuk állni pár percig, majd nyomkodjuk ki a levét. Néhány percig edényben pároljuk, majd adjuk hozzá a mézet. A réteslapot hintsük meg olajjal és szórjuk rá a darált diót. Egyenletesen kenjük rá az almás tölteléket, majd tekerjük össze és süssük aranybarnára.
Jó étvágyat.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hello, az utolsó vagyok, ha van kedved megpróbálni gyúrni, küldök almáspite recit is.
üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!