A krumplit mindenképpen meg kell pucolni?
Figyelt kérdés
Otthon a családban mindig mindenki megpucolta a krumplit attól függetlenűl, hogy mit csináltak belőlle, de szoktam látni olyan ételeket amiken mintha rajta hagynák a héjját.
Milyen ételek készítésénél szokták meghagyni a krumplin a héját?
2017. aug. 31. 22:39
1/6 anonim válasza:
Héjában sült krumpli, jacket potato, steak burgonya.
2/6 anonim válasza:
Van tepsis krumpli, amin még evéskor is rajta van a héja, úgy értem, akkor sem kell leszedni, míg a héjában főtt krumplit evés előtt meghámozzuk...
3/6 Duenna válasza:
Héjában főtt krumpli, amikor megmossuk a krumplit, és héjastól főzzük meg. Ha villát beleszúrsz, és könnyen belemegy a villa, akkor megfőtt. Utána leöntjük róla a főzővizet, és hagyjuk kihűlni. Utána természetesen le kell szedni róla héjat. Karikákra vágjuk.
Vagy alufóliában sült krumpli, amikor héjastól becsomagoljuk a krumplit alufóliába, betesszük a sütőbe, és egy órán át sütjük, majd villával kibontjuk az alufóliát, és még 10-15 percig pirítjuk. a héját ekkor is leszedjük.
4/6 anonim válasza:
Vékony héjú burgonyafajták ill az újburgonya héja ehető
5/6 anonim válasza:
Az ugynevezett "fingerling" krumplit sem hamozzak meg soha, akarhogyan keszitik, csak felbevagjak hosszaban es ugy izesitik, amikor mar a tanyeron van.
6/6 anonim válasza:
Tepsiben sült burgonya héját nem szoktam leszedni, csak jól megmosom, négybe vágom, mehet rá fűszer is, úgy még finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!