Nagyon sok tyúkgombát (szekfűgombát) szedtünk. A levesen kívűl hova tudnám még felhasználni?
Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 22:36
1/6 anonim válasza:
MEg is lehet száritani, úgy évekig felhasználható.
2/6 anonim válasza:
Készíthetsz gombás rántottát, gombapaprikást, esetleg lefagyaszthatod, vagy ahogy már írta valaki megszárítható, de ebben az esetben egy aromásabb, karakterisztikusabb gomba lenne erre a célra megfelelőbb.
3/6 anonim válasza:
Tejfölös gombaszósznak, tésztára vagy húshoz és rizshez
4/6 anonim válasza:
Juj az nagyon finom! Mi ugyanúgy használjuk, mint a csiperkét: levesnek, szósznak, paprikásnak, tojásrántottába, pizzára, leveles tésztába/derelyébe tölteléknek, stb. Csak rántani nem lehet a mérete/fazonja miatt, de lehet, hogy valaki ezt is megoldja :=).
5/6 anonim válasza:
szia! tényleg majdnem ki lehet rántani is.illetve gombafasírtnak kell elkészíteni és már süthetők is a kis pogácsák.dinsztelt hagymán megpárolni, zsírjára sütni, tejbe áztatott zsömlével, tojással, fűszerekkel összegyúrni, a gombócokat ellapítani és prézlibe forgatni.
bármilyen körettel, főzelékkel nagyon finom.
üdv.
6/6 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon aranyosak vagytok! Szerintem ki is próbáljuk mindet, mert kb. 5 kg-ot szedtünk, és még lenne. Persze már lefagyasztottam, mert ugye gyorsan romlik. Aki szárított gombát is csinál, az mibe rakja? Esetleg ledarálja? Köszi mindenkinek a választ!!
2010. máj. 26. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!