Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tésztába akkor is...

Káposztás tésztába akkor is kell cukrot karamellizálni, ha én alapból csak sósan, borsosan eszem ezt a kaját?

Figyelt kérdés
A legtöbb netes recept a káposzta megpirítása előtt ír 1-2 kanál cukrot hozzá, hogy olvaszd fel és aztán tedd bele a káposztát és a végén a borsot kell hozzáadni. Miért kell bele cukor? Valóban így kell csinálni?

2017. aug. 24. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell bele. Anélkül is pontosan ugyanolyan lesz az íze. Édesanyám soha nem tesz bele cukrot.
2017. aug. 24. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Én is sósan borsosan eszem ,egy kis kávéskanál cukrot teszek bele. Nagymamám így csinálta mert elveszi a káposzta "vad"ízét. De ha nem teszel bele ugyanúgy jó, van mikor elfelejtem a cukrot.
2017. aug. 24. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindkettőtöknek!
2017. aug. 24. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
Eszembe se jutna cukrot tenni bele. Én is sósan, borsosan eszem. Nekem tetszik a káposzta íze így is, nagyon is... :)
2017. aug. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
85%
Én rengeteg cukorral eszem de van benne bőven bors is és imádom, el se tudnám képzelni hogy sósan eszem. Ugyanúgy érződik a káposzta benne.
2017. aug. 24. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
59%
Én csak azért karamellizálok alá egy kanálkányit, mert elveszi a káposzta ízét, plusz szebb színe lesz az ételnek ("barnítja" picit).
2017. aug. 24. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

A jól megsütött káposzta eleve barna, nem mintha zavarna az eredeti színe. Ami az ízt illeti, lehet, hogy más az ízérzékelésünk, én pont azért eszem káposztát, hogy káposztaízű ételt egyek, finom nagyon, nyersen is és máshogy is :)

De a cukor gyakori ízfokozó, pláne karamellizálva, valahol érthető, hogy egyesek mindenfélébe tesznek, de van, akinek felesleges.

2017. aug. 24. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Már készül és nyersen is isteni fini a káposzta, mondjuk én nyersen is imádok minden zöldséget. Lehet egy pici cukrot még is teszek bele, annyira nem fog talán benne dominálni, bár lehet nem sokat fog dobni az ízén... meglátjuk, nagyon pici nem árthat neki... római köményt akarok még rátenni.
2017. aug. 24. 14:44
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Ízlés dolga. Cukor nélkül is le lehet szépen pirítani, de sokan szeretik azt édeskés háttérízt, amit egy kevés cukorral is el lehet érni. Ettől függetlenül is lehet sóval, borssal készíteni, mert nem lesz kifejezetten édes, csak egy kicsit lágyabb ízű.

A kész káposztástésztát is sokan még pluszba is jól megcukrozzák, de még mellette borsozzák is.

Jómagam nem teszek rá plusz cukrot, de pl a menzákon oda is teszik a cukrot, hogy aki akarja használja.

2017. aug. 24. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!