Kisebb keszegeket, kárászokat meg lehet enni egyben "szőröstűl-bőröstűl"?
Gusztus kérdése. Én , ha tudnám, hogy benne van a bélredszere, kizárt, hogy megenném.
A párom horgász, nagyon sok küszt, és egyéb apróhalat hoz haza a cicáknak , és látom, hogy félbevágva mennyi zöld trutyi van a kishalakban is.
10-12 centis keszegeket, kárászokat sütünk magunknak is, de szigorúan kibelezve, pikkelyezve,sűrűn beírdalva, csipsz szerű ropogósra lehet sütni. (paprikás lisztben, vagy borsos kukoricalisztben szoktam )
Gondolom, hogy betegséget nem okoz, ezért írtam, hogy gusztus kérdése.Tudom, hogy a bolgár kikötőkben lévő halsütőkben tonnaszám adják el a halcsipszet, az emberek veszik-eszik.
A tengeri hal nem nyálkás mint az édesvízi.
A kárászt alaposan le kell pikkelyezni, kibelezni és azt a fekete hasfalat is kitakarítani belőle. Ezerszer finomabb ha valaki nem csak vendéglátósan belebas.sza az olajba, hanem tisztességesen megtakarítja, mint a csirkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!