A vaj mit csinál a palacsintatésztával?
Mi lesz a különbség a vajas és a vaj nélküli palacsintatésztában?
És a sütőpor?
És mi van akkor, ha tej több és mi akkor ha a szódavíz a több?
Vajat én még rendes palacsintába nem tettem csak amerikaiba, előbbibe olajat szoktam. De egyrészt az ízeket jórészt a zsiradékok közvetítik, másrészt nem lesz száraz, harmadrészt nem tapad le. Ha teljesen kihagyod a zsiradékot akkor magát a sütőt kell tapadásmentesíteni ami jóval problémásabb mert pótolni kell. Ha van olaj vagy vaj a tésztában akkor száraz teflonon simán megsül.
A sütőpor szintén az amerikai palacsintába kell, kicsit megemeli, ettől lesz olyan szép vaskos.
A szódavíz arra hivatott hogy könnyű, légies legyen a tészta. Ha sokat használsz akkor papírvékony lesz. A tejtől krémesebb íze lesz, de vastagabb és nehezebb lesz a tészta.
Az olajnak és a vajnak van együtt értelme?
A vaj helyettesíthető margarinnal?
Olaj és vaj? Szerintem van értelme, szoktam alkalmazni vajat és kókuszzsírt ergyütt, mert olcsóbb, de mégis megjelenik a finom vajíz.
Margarin a közelembe se jöhet, mondjuk azok sem egyformák. Ha nagyon vizes, akkor nyilván nem helyettesíti a zsiradékot azonos mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!