Spenótot vettem fagyasztott állapotában, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Tojással szeretném enni. Hogyan készítsem el?
Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 21:07
1/7 anonim válasza:
Forró vízzel telt lábosban engedd fel a fagyott spenótot. Ha felengedett, készíts rántást egy lábosban (kevés olaj vagy zsír, ebbe tegyél annyi lisztet, amennyit a zsiradék felvesz, ne legyen csomós, hanem könnyen keverhető legyen). A rántásba tegyél zúzott fokhagymát (ízlés szerint, én például nagyon fokhagymásan szeretem), picit pirítsd meg, hogy érezni lehessen a fokhagymaillatot, de vigyázz, hogy ne égjen le. A fokhagymás rántással keverd össze a felengedett spenótot. Sóval, borssal ízesítsd. Valaki tesz még az így elkészített spenótba áztatott kenyeret is. Főtt krumplival, főtt tojással, sült virslivel stb. lehet enni. Jó étvágyat!
2/7 anonim válasza:
olvaszd ki, a levét nyomd ki, fokhagymás, sós, borsos tejben tedd fel főni - 15-20 percig szoktam - tejfölös habarással sűrítem és utánaízesítem még fokhagymával
másik verzióban a tejfölös habarás előtt törtkrumplit vagy krumplipelyhet (nem krumplipürépor!!) keverek bele így még krémesebb lesz
3/7 anonim válasza:
ja én tésztát is csinálok belőle néha - olvasztom, kinyomom a levét, felrakom párolni kis vízzel egy serpenyőben, só, bors, fokhagyma bele és 200g krémsajt vagy 2-3 dl tejszín egy 450 g-os spenóthoz - a főtt tésztát belekeverem és füstölt sajttal szórva tálalom
4/7 anonim válasza:
Nálunk fagyott állapotban kevés vízzel vagy tejel a felrakjuk főni, mikor kissé felolvadt bele ugrasztunk egy leveskockát, zúzott fokhagymát, fűszereket és héjában főtt krumplikat nyomok bele ezzel sűrítjük.
6/7 anonim válasza:
Én a fagyott spenót alá öntök minimális vizet, és felrakom egy fazékban a tűzhelyre. Nekem még sosem égett meg így sem. Szórok rá egy kis vegetát is. Amikor kiengedett, főzöm még egy kicsit, teszek mellé egy-két gerezd fokhagymát is. Ha a fokhagyma puha, akkor egy világos rántást készítek hozzá, belekeverem, de nem kell teljesen simára. Utána leturmixolom, mert utálom benne azokat a szálakat. Turmixolás után visszateszem a tűzre és felengedem egy kis tejjel. Ja, és megsózom, ízlés szerint :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbálkozom!
2010. máj. 23. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!