Főzésnél ha megtanulok pár elvet, akkor több ételt is eltudok készíteni, vagy minden étel elkészítését külön meg kell tanulni?
Az alapokat mindenki úgy tanulja. Vagy a szülői háznál idősebb családtagtól, vagy később esetleg valamilyen mestertől.Aki az alapokat ismeri, recept alapján már szinte bármit el tud készíteni. És talán a legfontosabb, a gyakorlás, a tapasztalat.Egy idő után az ember rengeteg ételt már fejből készít, de azért hasznosak a szakácskönyvek később is.
És fontos, hogy az egyénnek legyen némi affinítása a sütés-főzéshez, magyarul élvezze, szeresse, amit csinál, nemcsak a maga, hanem mások örömére is.
A technikákat kell megtanulni, mint pl. blansírozás, hirtelen sütés, konfitálás stb, és azt, hogy ezek milyen ételcsoporthoz hogyan használhatók, valamint a fűszerek kompatibilitását, és kész.
A világ összes ételét el tudod így készíteni majd, szemben azokkal, akik csak megtanultak 20 ételt megfőzni.
Valaki nagyon utálja Horváth Ilona szakácskönyvét, pedig abban még az is le van írva, hogy mikor kell jobbról balra kavarni a rántást, és mikor fordítva.
Persze vannak már külön tv-csatornák is, ahol el lehet lesni dolgokat, de szerintem az alapok ismerete nélkül még onnét tanulni is nehézkes.
Aki Horváth Ilonára szavaz, őket mind felpontozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!