Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzésnél ha megtanulok pár...

Főzésnél ha megtanulok pár elvet, akkor több ételt is eltudok készíteni, vagy minden étel elkészítését külön meg kell tanulni?

Figyelt kérdés

2017. júl. 23. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Vannak azonos műveletek ami több ételnél egyforma (pl. víz felforralása), de sok különböző is van.
2017. júl. 23. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem azért vannak dolgok amiket ha megtanulsz akkor sok mindent megtudsz majd csinalni. Gondolok itt tészta főzésre,dagasztott tészta, rántás készítés stb. ezeket nagyon sok dologhoz felhasználhatod de amúgy szerintem nyilván minden étel (többségében) kíván egy plusz tudást is tehát komplexebb a dolog :)
2017. júl. 23. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
33%
Vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét, abban az alap dolgoktól kezdve minden benne van. A neten sokszor csak ostobaságok vannak.
2017. júl. 23. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
24%
Pl. Pörköltalap készítést megtanulod akkor kb az összes magyar ételt el tudod készíteni. Vagy pl. Fokhagymát, curryport meg papprikakrémet, úgy meg a legtöbb indait. Szóval ja vannak alapelvek, de csak egy nemzet konyháján belül.
2017. júl. 23. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
Én is azt javaslom, hogy Horváth Ilona szakácskönyvéből tanulj meg főzni. Fenntartható van a neten is. Minden alap recept érthetően le van írva, nagyon jó .
2017. júl. 23. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Az alapokat mindenki úgy tanulja. Vagy a szülői háznál idősebb családtagtól, vagy később esetleg valamilyen mestertől.Aki az alapokat ismeri, recept alapján már szinte bármit el tud készíteni. És talán a legfontosabb, a gyakorlás, a tapasztalat.Egy idő után az ember rengeteg ételt már fejből készít, de azért hasznosak a szakácskönyvek később is.

És fontos, hogy az egyénnek legyen némi affinítása a sütés-főzéshez, magyarul élvezze, szeresse, amit csinál, nemcsak a maga, hanem mások örömére is.

2017. júl. 24. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A technikákat kell megtanulni, mint pl. blansírozás, hirtelen sütés, konfitálás stb, és azt, hogy ezek milyen ételcsoporthoz hogyan használhatók, valamint a fűszerek kompatibilitását, és kész.


A világ összes ételét el tudod így készíteni majd, szemben azokkal, akik csak megtanultak 20 ételt megfőzni.

2017. júl. 24. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
33%

Valaki nagyon utálja Horváth Ilona szakácskönyvét, pedig abban még az is le van írva, hogy mikor kell jobbról balra kavarni a rántást, és mikor fordítva.

Persze vannak már külön tv-csatornák is, ahol el lehet lesni dolgokat, de szerintem az alapok ismerete nélkül még onnét tanulni is nehézkes.

Aki Horváth Ilonára szavaz, őket mind felpontozom.

2017. júl. 24. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!