Mit készítsek holnap ebédre, ha már kifogytam az ötletekből?
Nálunk gomba pörkölt rizzsel. Azért rizzsel, mert nincs itthon lisztem (hihetetlen), hogy nokedlit csináljak.
Majdnem gombás-borsos tokány lett belőle, de meggondoltam magam.
Én ezt csinàlok:
mindenféle zäldség(paprika,paradicsom,krumpli,cukkini,gomba izlés szerint,répa esetleg ja meg hagyma összevàgva aprora.
Pici olajjal egy tàlban àtkeverem,hozzàadok rizset,1-2 csésze 4 személyre.
Füszerezem (vegeta,bors,so,fokhagyma,pici festöpaprika)megint összekavarom egy fakanàl segitségével,majd hozzàadok fél kilo daràlthusit(bàrmilyen fajta)
ujraösszekavarom.
Tepsibe,vagy tüzàlloedénybe oszlatom.
A rizs mennyiségétöl függöen vizet öntök rà(1 pohàr rizs=2 pohàr viz)
180 fokon sütöm.
Ha a burgonya és a rizs megpuhult,elzàrjuk a sütöt,és hagyjuk 10 percet még a melegben.(fontos hogy a viz elpàrologjon!
Aztàn tàlaljuk.
Nagyon finom,egyszerü,és olcso!
Pàrom anyukéàjàtol tanultam(szerb specialitàs)
A csalàd kedvence!
Szia!Mivel nekem 3 és 1 évesek a gyerekeim nincs idő több órás főzésre, úgyhogy ma krumplupüré volt halrúddal, holnap meg töltött káposzta lesz, grízgombócleves, meg zserbó.
De ha fölmégy a tutireceptek.hu oldalra, soha nem fogsz kifogyni az ötletekből.
Karfiol leves, fokhagymás sült oldalas,héjában főtt krumplival, savanyúval.
Gyorsan kész és nem macerás, 2 gyerek mellett ez sem mind1
Ha gyorsan kell összedobni valami finomat(nemrég találtam ki),akkor karikákra vágok 3-4 virslit-sajtossal finomabb-és összepirítom 1-2 bögre tarhonyával.Kicsi pirospaprika rá a víz,összepárolódik és kész.Valamilyen savanyúval nagyon fini.Utoljára céklával ettük.
De a cigánypecsenye is gyors és finom.
Még rengeteg kipróbált ötlet:mindmegette.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!