Leírnád, hogy 1 hónapban miket főzöl? Vagy hetente? Kifogytam az ötletekből. Nem tudom már mit főzzek.
Rántott hús hetente egyszer, mert imádjuk.
Húsleves, Májgombócleves, Raguleves, Gyümölcsleves, Paradicsomleves, Frankfurti leves, Gulyásleves, Babgulyás,Fokhagymakrémleves
Zöldborsó, ill. krumplifőzelék
Sült csirke, cigánypecsenye, töltött csirke, rántott csirkemáj, hal,rizi-bizi, krumplipüré, sült krumpli, hagymás burgonyasaláta, majonézes kukorica, francia saláta
paprikás krumpli, krumplis tészta, túros csusza, palacsinta
Rakott krumpli, Rakott káposzta, Töltött paprika, Káposztás tészta,
Bolognai spagetti, Lasagne,
Pörkölt tarhonyával, tejszínes-gombás csirkemell pennével, Tejfölös csirke nokedlivel, Vadas zsemlegombóccal
egy hétre előre kigondolom a menüt, eszerint vásárolok be. AZ eheti:
h: zöldborsóleves, bolognai spagetti reszelt sajttal
k: húsleves pulykaszárnyból, spenót tükörtojással és főtt krumplival
ma: hagymakrémleves, paprikás csirke masnitésztával csemeg uborkával
cs: erőleves gríznokedlival, rántott halfilé rizibizivel
p: töltött paprika
szo: gulyásleves, palacsinta
v: húsleves, göngyölt csirkemell krumplipürével, céklával és süti is lesz: almáspite :=)
Én csak hétvégeken főzök, mert egyébként dolgozunk és csak gyors kajákat eszünk.
Ami gyakorta van:
Gulyás leves, húsleves, pörkölt, rakott krumpli, rántott dolgok (husik, gomba, hagymakarika, cordon bleu), brassói, krémlevesek, tojásleves, krumpli pűré (újabban hagymásan készítem, szerecsendióval) sülthús, bakonyi sertésszelet... Mostanában szoktam ázsiai ételeket, például szombaton volt finom bombay masala.
Különben ha semmi ötletem nincs, akkor a mindmegette.hu oldalról lesek receptet.
Linkelek néhány kaját :D :
Levesek:
Főétel:
:D:D:D
Komoly vagy kedves utolsó :DD :DD köszi :D tetszik :D
és a többieknek is köszi
Egy tipp:
Átlagos konyhát vivő háztartásban, 10-12 féle leves, 30-50 főétel, 10-12 féle deszert adja a főzés gerincét. Ezek a kedvencek.
Egy hónapig mindennap írd, hogy mit főztél, ragaszd a hűtőre, vagy bárhová, és csak rá kell pillantani előző nap. Meg fogsz lepődni, hogy milyen régen volt már brassói. Segíti a választást, a bevásárlást.
Ha több idő van, akkor lehet új dolgokkal próbálkozni, ha ízlik, fel lehet venni a "listára".
Az ilyen "varázslatokkal", mint hétfő pörkölt krumplikörettel(nagy adagot főzve), kedd ebből bakonyi galuskával, szerda ebből hortobágyi palacsinta, rengeteg időt spórolhatsz, és mindennap "mást" adhatsz az asztalra. Ebben csak a fantázia szab határt.
Nálunk működik a dolog. Az főz, aki éppen ráér, nekem móka a főzés, nejemnek pihenés, míg én mókázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!