Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnád, hogy 1 hónapban...

Leírnád, hogy 1 hónapban miket főzöl? Vagy hetente? Kifogytam az ötletekből. Nem tudom már mit főzzek.

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rántott hús hetente egyszer, mert imádjuk.

Húsleves, Májgombócleves, Raguleves, Gyümölcsleves, Paradicsomleves, Frankfurti leves, Gulyásleves, Babgulyás,Fokhagymakrémleves

Zöldborsó, ill. krumplifőzelék

Sült csirke, cigánypecsenye, töltött csirke, rántott csirkemáj, hal,rizi-bizi, krumplipüré, sült krumpli, hagymás burgonyasaláta, majonézes kukorica, francia saláta

paprikás krumpli, krumplis tészta, túros csusza, palacsinta

Rakott krumpli, Rakott káposzta, Töltött paprika, Káposztás tészta,

Bolognai spagetti, Lasagne,

Pörkölt tarhonyával, tejszínes-gombás csirkemell pennével, Tejfölös csirke nokedlivel, Vadas zsemlegombóccal

2010. okt. 20. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Braassói aprópecsenye, sült csirke meggyszósszal, rakott karfiol, fasírt főzelékkel, sajtos tejszínes hús krumplipürével, rántott hús párolt zöldséggel, almaszósz sült hússal, paradicsomos húsgombóc, milánói makaróni, székelykáposzta, töltött káposzta, elsőre ennyi jutott eszembe
2010. okt. 20. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

egy hétre előre kigondolom a menüt, eszerint vásárolok be. AZ eheti:

h: zöldborsóleves, bolognai spagetti reszelt sajttal

k: húsleves pulykaszárnyból, spenót tükörtojással és főtt krumplival

ma: hagymakrémleves, paprikás csirke masnitésztával csemeg uborkával

cs: erőleves gríznokedlival, rántott halfilé rizibizivel

p: töltött paprika

szo: gulyásleves, palacsinta

v: húsleves, göngyölt csirkemell krumplipürével, céklával és süti is lesz: almáspite :=)

2010. okt. 20. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én csak hétvégeken főzök, mert egyébként dolgozunk és csak gyors kajákat eszünk.


Ami gyakorta van:

Gulyás leves, húsleves, pörkölt, rakott krumpli, rántott dolgok (husik, gomba, hagymakarika, cordon bleu), brassói, krémlevesek, tojásleves, krumpli pűré (újabban hagymásan készítem, szerecsendióval) sülthús, bakonyi sertésszelet... Mostanában szoktam ázsiai ételeket, például szombaton volt finom bombay masala.

Különben ha semmi ötletem nincs, akkor a mindmegette.hu oldalról lesek receptet.

2010. okt. 20. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Komoly vagy kedves utolsó :DD :DD köszi :D tetszik :D

és a többieknek is köszi

2010. okt. 20. 15:05
 7/7 doboszoli ***** válasza:

Egy tipp:

Átlagos konyhát vivő háztartásban, 10-12 féle leves, 30-50 főétel, 10-12 féle deszert adja a főzés gerincét. Ezek a kedvencek.

Egy hónapig mindennap írd, hogy mit főztél, ragaszd a hűtőre, vagy bárhová, és csak rá kell pillantani előző nap. Meg fogsz lepődni, hogy milyen régen volt már brassói. Segíti a választást, a bevásárlást.

Ha több idő van, akkor lehet új dolgokkal próbálkozni, ha ízlik, fel lehet venni a "listára".

Az ilyen "varázslatokkal", mint hétfő pörkölt krumplikörettel(nagy adagot főzve), kedd ebből bakonyi galuskával, szerda ebből hortobágyi palacsinta, rengeteg időt spórolhatsz, és mindennap "mást" adhatsz az asztalra. Ebben csak a fantázia szab határt.

Nálunk működik a dolog. Az főz, aki éppen ráér, nekem móka a főzés, nejemnek pihenés, míg én mókázom.

2010. okt. 21. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!