Akik csináltak már joghurttortát tudnának segíteni?
Első alkalommal csináltam meggyes joghurttortát. A krémet úgy csináltam, hogy a 400 ml meggyes gyümölcsjoghurtot - hűtőből kivéve (nem melegítettem!) összekevertem a felvert tejszínhabbal, és kanállal belekevertem egy csomag Dr. Oetker zselatin fix-szet, rátettem a piskótalapra, és egy éjszakára hűtőbe tettem. Mára úgy néz ki mint egy közepesen dermedt "gyümölcshab" és persze kikandikálnak belőle a meggydarabok, nem úgy mint egy keményen összeállt joghurtos krém, pl. mint pl. egy sajttorta krém amin ránézésre is látszik, hogy jó szilárd, kemény állagú.
Szilárd, kemény állagú alatt ilyesmi joghurtkrémre gondolok. (link.)
Az én joghurtkrémem valami ehhez hasonló a krém, és persze kikandikálnak belőle a meggydarabok. (Link.)
Számít az állagában, hogy az egészet (a joghurtot a tejszínhabbal, majd az egészet a zselatin fix-szel) kanállal kevertem össze, nem gépi habverővel? Utólag átkeverjem gépi habverővel (legfeljebb kicsit összetörnek a meggydarabok, vagy így is jó? A tetejére tennék meggyszemeket, és tortazselét.
és amit te csináltál recept nem tudnád belinkelni agy leírni?
bár én sejtem a problémád.. a zselatin fix nem arra való hogy teljesen megkössön vele a joghurtos krém,csak arra hogy ne legyen olyan folyós.
Valószinű rendes zselatinnal kellett volna csinálni
rámentem találomra egy joghurtos receptre.és látod itt is zseletinnal csinálták.esetleg eszerint csináld meg hátha jó lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!