Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik csináltak már joghurttort...

Akik csináltak már joghurttortát tudnának segíteni?

Figyelt kérdés

Első alkalommal csináltam meggyes joghurttortát. A krémet úgy csináltam, hogy a 400 ml meggyes gyümölcsjoghurtot - hűtőből kivéve (nem melegítettem!) összekevertem a felvert tejszínhabbal, és kanállal belekevertem egy csomag Dr. Oetker zselatin fix-szet, rátettem a piskótalapra, és egy éjszakára hűtőbe tettem. Mára úgy néz ki mint egy közepesen dermedt "gyümölcshab" és persze kikandikálnak belőle a meggydarabok, nem úgy mint egy keményen összeállt joghurtos krém, pl. mint pl. egy sajttorta krém amin ránézésre is látszik, hogy jó szilárd, kemény állagú.


Szilárd, kemény állagú alatt ilyesmi joghurtkrémre gondolok. (link.)


[link]


Az én joghurtkrémem valami ehhez hasonló a krém, és persze kikandikálnak belőle a meggydarabok. (Link.)


[link]


Számít az állagában, hogy az egészet (a joghurtot a tejszínhabbal, majd az egészet a zselatin fix-szel) kanállal kevertem össze, nem gépi habverővel? Utólag átkeverjem gépi habverővel (legfeljebb kicsit összetörnek a meggydarabok, vagy így is jó? A tetejére tennék meggyszemeket, és tortazselét.



2017. júl. 19. 09:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

és amit te csináltál recept nem tudnád belinkelni agy leírni?

bár én sejtem a problémád.. a zselatin fix nem arra való hogy teljesen megkössön vele a joghurtos krém,csak arra hogy ne legyen olyan folyós.

Valószinű rendes zselatinnal kellett volna csinálni

2017. júl. 19. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha már benne van a zselatin fix, értelmetlen atkeverni. Legközelebb sima zselatint használj. Mondjuk én nem szoktam külön felverni a habot, simán felhabosodik együtt felverve is.
2017. júl. 19. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Több receptet nézegettem a neten, nem tudom visszakeresni, egyébként azért használtam zselatin fix-et mert a receptben is benne volt.
2017. júl. 19. 10:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
a zselatin fixet én tejszínes torták krémjeinél használom,hogy ne legyen folyós.de ettől még a krém nem szokott és nem is kell megkötnie.
2017. júl. 19. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. júl. 19. 10:12
 6/13 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es válaszíró! Köszönöm a megnyugtató választ.
2017. júl. 19. 10:14
 7/13 anonim ***** válasza:

rámentem találomra egy joghurtos receptre.és látod itt is zseletinnal csinálták.esetleg eszerint csináld meg hátha jó lesz..


[link]

2017. júl. 19. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam, hogy nincs semmi gond a krémmel, és nekiállok befejezni a tortát.
2017. júl. 19. 10:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszíró! Köszönöm a tippet, és a linket. Lehet, hogy legközelebb kipróbálom a joghurttortát hagyományos zselatinnal.
2017. júl. 19. 10:17
 10/13 anonim ***** válasza:
77%
akkor ezekszerint nem tudtad hogy ez megdermedős torta-e vagy nem..?
2017. júl. 19. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!