Hogyan lehetne megmenteni ezt a receptet?
A gond az, hogy a cukor egyáltalán nem keveredik el a tésztában, ropog a fogam alatt, miközben a tészta nem édes. Ezt lehet valahogy orvosolni?
Valószínüleg a cukorfélét nem keverted símára a tojással, és ezért maradt ropogós.
Ha még nem sütötted meg, akkor a tésztát tedd hütöbe egy-két órára, akkor talán elolvad a cukor benne.
Ha megsütötted, akkor nem soakt tudsz tenni, legfeljebb megszárítod, összetöröd és a morzsából csinálsz kókuszgolyót vagy hasonlót, esetleg kevés vajjal összedolgozva más süti tésztaalapjaként használható (a masszát belenyomkodod a formába és erre teszed a krémet)
Ha már kisült ez kekszféle süti, akkor nem tudsz vele mit kezdeni. ha én lennék a helyedben, valami édes lekvárral (pl eper) összeragasztanék egyet-egyet, és megszórnám porcukorral. Így valamennyire lehetne édesebbé tenni.
A másik megoldás, amit egyik kedves válaszoló írt, hogy ledarálva édes morzsaként, vagy daráltkekszes alapú sütihez használnám fel.lehet lazítani rummal, olvasztott vajjal, lekvárral, kávéval, majd valamilyen golyónak felhasználni. Krémes keksztekercsnek is jó alapja lehetne.
Csak sikerül valahogy hasznosítani.
A tojással való alapos kikeverése a cukornak pedig nagyon hasznos tanács. Nagyim is mindig kristálycukorral csinálta, mert mire elolvadt a cukor, kifehéredett a hab, annyi levegő került bele, hogy légiesen könnyűek lettek a sütik.Szóval érdemes megszívlelni a jótanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!