Milyen muffin recepteket tudtok?
gesztenyés muffin.
3tojás
5dkg rétesliszt
1/2 cs sütöpor
15dkg cukor
10dkg étcsoki-olvasztva
1 csm. gesztenyemassza
10dkg vaj
kevés tej v. tejföl
összekutyulod, megsütöd, szerintem isteni!
szoktam még sima kakaósat sütni, amit úgy bolondítok meg, hogy vaniliás va epres pudinggal töltöm meg.
Banános-csokidarabos muffin recept:
1 banán
2,5 dl tej
1 tojás
6 dkg olvasztott margarin
18 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
12 dkg cukor
12 dkg tört csokoládé
A banánt egy edényben összepürésítjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan összekeverjük. A lisztet a banános masszához szitáljuk, majd hozzáaddjuk a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan összekeverjük. A tésztát a jól kivajazott formákba kanalazzuk, és 190 fokon 20 percig sütjük.
én is boccs, de ha felébredtek a gyerekek a banánost megsütöm!
első
Csokis-túrós muffin
Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
2 teásk. sütőpor
3 evők. tej
25 dkg túró
1 evők. porcukor
kb. 1-2 evők. tejföl
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal, majd a lisztet, a sütőport is belekeverjük. Külön tálba összekeverjük a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és annyi tejföllel, hogy ne legyen túl folyós, majd a tésztához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és kanállal óvatosan a masszához adjuk, végül az apróra vágott csoki darabokat is beleforgatjuk. Muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Epres muffin
Hozzávalók:
26 dkg liszt
2 teásk. sütőpor
2 teásk. szódabikarbóna
8 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
14 dkg cukor
3 tojás
20 dkg tejszín
25 dkg eper
A margarint a tojásokkal, a cukorral, a tejszínnel és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát. Végül az apró darabokra vágott epret is belekeverjük a tésztába, majd a muffinformába töltjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Meggyes-csokis muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
35 dkg magozott meggybefőtt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
2 evők. csokireszelék
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Beleszórjuk a citromhéjat, majd külön tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral és a keményítővel, és ezt is a tésztához keverjük a tejjel felváltva. Végül beleforgatjuk a csokireszeléket, és a lecsöpögtetett (kissé kinyomkodott)meggybefőttet. Muffin formákba szétosztjuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nekem van egy durva alapreceptem, ami felturbóztam magamnak.
Íme:
egy kispoharas tejföl-utána ezzel a tejfölöspohárral kell mérni a többi hozzávalót!!!
két pohár liszt
fél pohár olaj
egy pohár porcukor
1 csomag sütőpor
egy csomag bourbon vaníliáscukor
2 tojás sárgája bele a masszába
a fehérjéből kemény hab
összes cuccot összekevered, a végén beleforgatod a habot.
Én egy tálca-12 db-muffinhoz teszek egy tábla sima csokit, és egy kis zacskó mazsolát. de mehet bele kb bármi-banán, ananász, amit csak akarsz.
ha nagyon durván nyomod, akkor kevesebb cukor, és plusz méz.
180 fok, 25 perc...
isteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!