Amit régen a torokfájós gyerekeknek adtak a hideg fagyi helyett. Minden élelmiszerboltban, csemegében, vasúti restiben lehetett kapni, gondolom, hogy befogják a gyerekek száját, addig is, amig eszik.
Rendes kistölcsérbe volt valami csokoládésnak kinéző krém töltve, és a teteje csokoládébevonattal lezárva.
Elég olcsó volt.
Nem találom a receptjét. Ez volt a neve, így kellett kérni.
jahhh, akkor az amire gondoltam, csak felénk ezt télifagyinak hívják.
az párizsi krém benne. tulajdonképpen sima csokis vajkrém, de az otthoni soha nem lesz olyan, mert abba van egy olyan összetevő, amit csak nagykerben forgalmaznak.
Köszönöm szépen. Tényleg, télifagyi néven már megtaláltam. Nálunk nem csak télen volt, az biztos.
A receptben rengeteg cukor van, pedig inkább kakaós-keserű íze volt, nem?
Kipróbálom, meglátom. Kösz!
nem csak télen lehet kapni, de ez a neve itt.
igen, rengeteg cukor van benne, de a kakaótól akkor is olyan kesernyés, kakaós ízű lesz
Szerintem a retro napokon kívül is lehet kapni télifagyit, szinte mindegyik ismert marketben.Eredetileg valóban párizsi krém volt benne, de, hogy most mi az, ki tudja ?
talán a csomagoláson rajta vannak az összetevők. Nem hinném én sem, hogy házilag el lehet készíteni, mert valami olyan anyag van benne, ami megakadályozza a vajas krém gyors olvadását, hiszen a melegben sem olvad folyósra.A piacokon 35 fokban is árulják.
Banyek, ha nem olvasom ahol bővebben kifejted, akkor sosem jövök rá, hogy a télifagyiról van szó. :D Amennyire utáltam gyerekként, annyira szeretem felnőttként. De ezer éve nem ettem. Jó hogy eszembe juttattad, holnap megnézem a boltban.
Egyébként az a krém valami rettenet egyszerű lehet. Olyan, mintha vajba, sőt nem is inkább margarinba tettek volna egy valag cukrot, meg egy kis kakaót, oszt jó napot. De azért szeretem. :)
hahóóóó emberek!!!
a vajhoz, margarinhoz, nem lehet zselatint tenni!!!!!!!!!!!
a krémben fondán van, emiatt lesz olyan az állaga, amilyen. amúgy egy sima kakaós vajkrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!