Telfölös-paprikás pörkölt tésztával sütőben?
Sziasztok!
A barátom anyukája csinált 1x olyat,hogy a pörköltöt tejfölösen tésztával,meg főtt tojás darabokkal..ezeket a sütőbe tette jénaiban.Annyira finom volt és most én is ezt szeretném megcsinálni,viszont nem tudom őt megkérdezni,mert elutazott.
A lényeg,a kérdésem:
A pörkölt már megvan,azt rottyantsam fel a tejföllel és úgy keverjem össze és be a sütőbe vagy csak keverjem össze és az a sütőben összeáll? Jó tejfölösre csináljam? merthogy gondolom felszívódik belőle a sütőben. És hogy sózzam-e meg,ha hozzáadtam a tejfölt,bár erre nem fontos válaszolni,mert úgyis megkóstolom!
szia! a pörköltet a tejföllel keverd csak el, utána a tésztával és úgy a tepsibe.elég neki, annyi, ameddig a sütőben összesül.
de vigyázz, nehogy kiszáradjon. ha pirul a a teteje, kész!
üdv.
Valóban csak ennyi!Finom!
Igen,akkor a jó ha a tésztába sül a tejfölös szaft,de szerintem inkább a "kész termékre" is tartalékolj tejfölt!
Ha a pöri és a tészta is elég sós, már ne rakj bele többet,mert a tejföl savanykás íze emelheti a sós érzetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!