Vadast lehet csinálni tarjából?
#9
Ezért szokták meleg páccal marha fehérpecsenyéből is készíteni.
A vadas definiciója "nem-vad hús" vadhús módra készítve - és ebbe mindenféle hús belefér, ami nem vadból származik.
Ugyanis a vadast azért találták ki, hogy ha más húst is hasonlóan el tudjanak készíteni.
Attól, hogy ez alatt manapság a legtöbben csak marhahúst értenek, nem feltétlen helytálló!
(A csokimuffin nem hús, de ha az ételt "csokimuffin vadas módra"-ként nevezed, az is korrekt)
"A vadas definiciója "nem-vad hús" vadhús módra készítve "
Nem. Vadasnak a mártást nevezzük, aminek az ízvilága a vadhúshoz és a marhához passzol, máshoz sokkal kevésbé. Már persze ha nem a húslevesből maradt, sz..rráfőtt zöldségből készítik, nyakonöntve fél flakon teszkómustárral, megszórva kristálycukorral, meg sóval-zacskósborssal, mert anélkül magyar kaja nem jó, és jól behabarva savanyú tejföllel. :D
Persze lehet akciós disznólapockából vagy akár csirkefarhátból is csinálni, spagettitésztával, és közben nosztalgiázni a jó kis menzaízeken.:DD
Eredetileg NEM vadas volt a megnevezése, hanem "hús vad módra" és ebböl alakították át idövel a "hús vadas mártásban"-ra. De eredetileg a normális húst páocolták be ugyanúgy, ahogy a vadat szokás és utána ugyanúgy készítették el, mintha vad lenne.
Nem levesben fött húst tálaltak "vadas" mártással, es sokkal késöbbi találmány.
#19
A vadas nem levesben főtt hús hasznosítása ... nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!