Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vadast lehet csinálni tarjából?

Vadast lehet csinálni tarjából?

Figyelt kérdés
2017. máj. 13. 16:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Én is sertéscombból csinálom. Múltkor karajom volt. Nem engedett levet, de így is mennyei volt. Sütőzacskóban készítettem. Kucsi forralt vízzel kellett higítanom a szószt turmixolás előtt. A hús magában is isteni lett, mártással meg mennyei.
2017. máj. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:

#9

Ezért szokták meleg páccal marha fehérpecsenyéből is készíteni.

2017. máj. 13. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
55%
Bármit lehet csinálni amit megeszel, kérdés meddig van értelme az eredeti nevén szólítani. Ha én vadhús helyett csokismaffint teszek bele és azt öntöm le vadas szósszal azt is hívjuk vadasnak?
2017. máj. 13. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
72%

A vadas definiciója "nem-vad hús" vadhús módra készítve - és ebbe mindenféle hús belefér, ami nem vadból származik.

Ugyanis a vadast azért találták ki, hogy ha más húst is hasonlóan el tudjanak készíteni.

Attól, hogy ez alatt manapság a legtöbben csak marhahúst értenek, nem feltétlen helytálló!


(A csokimuffin nem hús, de ha az ételt "csokimuffin vadas módra"-ként nevezed, az is korrekt)

2017. máj. 13. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

"A vadas definiciója "nem-vad hús" vadhús módra készítve "


Nem. Vadasnak a mártást nevezzük, aminek az ízvilága a vadhúshoz és a marhához passzol, máshoz sokkal kevésbé. Már persze ha nem a húslevesből maradt, sz..rráfőtt zöldségből készítik, nyakonöntve fél flakon teszkómustárral, megszórva kristálycukorral, meg sóval-zacskósborssal, mert anélkül magyar kaja nem jó, és jól behabarva savanyú tejföllel. :D

Persze lehet akciós disznólapockából vagy akár csirkefarhátból is csinálni, spagettitésztával, és közben nosztalgiázni a jó kis menzaízeken.:DD

2017. máj. 13. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:

Eredetileg NEM vadas volt a megnevezése, hanem "hús vad módra" és ebböl alakították át idövel a "hús vadas mártásban"-ra. De eredetileg a normális húst páocolták be ugyanúgy, ahogy a vadat szokás és utána ugyanúgy készítették el, mintha vad lenne.

Nem levesben fött húst tálaltak "vadas" mártással, es sokkal késöbbi találmány.

2017. máj. 13. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
16-os: igen, ez a bizonyos "normális hús" a marha volt. Ugyanis azt lehet, megfelelő fűszerekkel, a vadhoz hasonlatossá tenni.
2017. máj. 14. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
lehet, csak nem vadas lesz a neve, hanem tarja vadasmártásban...
2017. máj. 14. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
Régebbi - ezelött 100-200 évvel vagy korábban íródott - szakácskönyvekben van sertéscomb vad módra elkészítve, disznó nyaka vadasan, sertés nyakaskaraj vad módjára meg még rengeteg más hasonló is, csak ezek "kimentek" a divatból idöközben, és csak a marha maradt, az is azért, mert az olcsóság/takarékosság miatt "felfedezték" a levesben fött marha iylen féle felhasználását, és nem kellett külön húst venni a második fogáshoz.
2017. máj. 14. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:

#19


A vadas nem levesben főtt hús hasznosítása ... nem is értem.

2017. máj. 15. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!