Romlott vagy ehető ez a datált hús?
Egy kiló előrecsomagolt darálthúst vettem. Nagy volt, ezért ketté vágtam és a vágási felületen látszik egy ovális elszíneződés.
Azt mondták, hogy jó, így megfőztem, de most meg nem merem enni.
Add oda az ellenségednek :D
Ha vakumcsomagolt nem lehet gond , ha a hentes mondta akkor se..
Akkor?
Kisebb szürkés elszíneződéstől lehet még jó??
A külseje, ahol a védőgáz érte ott szép rózsaszín, belül is kb. Eközött a két rétwg között pedig elszíneződött.
Nekem csak az fura, hogy ahogy értelmezem, neked a külseje szép, és belül szürkébb?? Hát pont fordítva szokott lenni! A külseje kezd szürkülni előbb, és a védőgáz nem a színtartásán segít.... A külső húsréteg pedig védi a belsőt, ezért az tovább marad rózsaszín.
Hát mi alkottunk már olyat, hogy megvettük, szép volt, de mégse használtuk fel egyből, inkább lefagyasztottuk, és fagyasztás alatt szürkült kissé. Nem ehetetlen , de tény, hogy nem a legfrissebb. Az ízén ez csak akkor érződik, ha már nagyon régi, nagoyn rég ott maradt a fagyasztóban... Olyankor kissé avas íze lesz, nem túl guszta, inkább nem kell megenni, mint sárgaságot kapni az undortól.
Na de az hogy neked belül szürke,nekem gyanús. Mintha szürke lenne már az egész cucc, csak valamivel kezelték volna az üzemben, hogy látszatra friss, rózsaszín legyen... Bocs, hogy ilyet írok, de manapság annyi egérrágta legyekkel teli húsüzemekről hallani híreket,hogy ki tudja mi az igazság...
Nem tudom hallottál-e Schrödinger macskájáról...
Maradjunk annyiban, hogy az a darált hús egyszerre friss és romlott, amíg meg nem kóstolod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!