Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyümölcstorta receptje?

Gyümölcstorta receptje?

Figyelt kérdés
Azt a receptet szeretném megszerezni, amit a hullámos szélű tortaformában kell megsütni. Utána puding rá, gyümi, és zselatin.
2010. máj. 13. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
sima piskótatésztát kell sütni
2010. máj. 13. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:

szia a múlt héten kétszer leírtam ide, de most is leírom szívesen.

-14 dkg liszt

-14 dkg cukor

- 2 tojás

fél deci melegvíz

fél deci olaj

egy púpozott teáskanál sötőpor.

a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverni, bele az oljat, a melegvizet, a sütőporos lisztet. végül a két

tojásfhérjét kemény habbá verjük, és lazán a maszzához keverjük.

a tortaformát alaposan ki kell zsírozni, minden bordáját

és beszórni liszttel.

5 percig forró sötőben sütni , majd közepes lángon még kb

10-15 perc. tűpróba!!

most jön a trükk. egy lapos tálat kivajazni, rátennia megsült piskótára és hirtelen megfordítani.

a formát letakarni egy jó vizes ruhával, hogy teljesen körbe érjen a széleknél is. hagyni gőzölögni, közben

valamivel/kés nyele / többször ütögetni. pár perc múlva

a forma szépen elengedi a tésztát.

a mélyedésbe 3 deci tejből sűrű édes pudingot kell tölteni.

bármilyen gyümölccsel ízlésesen kirakni, és a tetejére színes vagy színtelen tortazselét önteni a zacskón lévő leírás szerint.

nagyon könnyű és finom a tésztája.

gyorsan megvan és nagyon olcsó is.

üdv.

2010. máj. 13. 12:14
 3/4 anonim ***** válasza:
nekem olyan receptem van, amibe nem kell semmilyen fúvóka, és nagyon finom. ha gondolod leírom, csak elő kell keresni. holnap meglesz.
2010. máj. 13. 12:18
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Én így szoktam, egyszerűen:

4 egész tojást 4 evőkanál cukorral kemény habbá verek. 4 ek. lisztet összekeverek egy fél sütőporral, majd hozzákeverem a habhoz.

A tortaformát hideg zsírral kikenem, lelisztezem, hogy könnyen kiforduljon belőle a piskóta.

Ennyi.

2010. máj. 14. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!