Mi a trükkje a pizzériák pizzatésztájának?
Az,hogy ők kemencében sütik,és az egész más...
És fatüzelésüben,mert van még ilyen!Elektromos sütővel se tudsz olyat csinálni!
Az alap recept nem nehéz, az élesztőt felfuttatod cukros tejben, belekevered a lisztbe, annyi vizet adsz hozzá, hogy kemény tésztát kapj, összegyúrod, hagyod megkelni, majd kinyújtod.
A trükk a sütés, rendes kemencében teljesen máshogy sül.
Talán érdemes alacsonyabbra tenni a sütőben a pizzát, így az alja gyorsabban sül, mint a teteje.
Pár napja így csináltam, nagyon finom lett.
Kép: [link]
A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:38
Tényleg jól néz ki!!!Én is nagy pizzakészitő vagyok,én az Il treno pizzát szoktam itthon elkésziteni,de kiváncsi lennék a pizzatészta receptedre ha nem titok...!:)Leirnád?
Nagyon megköszönném!!!!
20:38-as vagyok.
50 deka liszthez 25g élesztőt és 2,5 deciliter folyadékot számolok, amibe a tejet is beleszámolom. Így pont jó állagú lesz a tészta.
Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, aztán belekeverem a lisztbe. A lisztet előtte megfűszerezem, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, mindenféle olasz jellegű fűszerrel, ízlés szerint.
Jó alapos összegyúrás után hagyom megkelni, majd kinyújtom.
Ennyi hozzávalóból körülbelül 4 pizzára elegendő tésztát kapok.
Egy ekkora pizzához általában 20 dekányi kész tésztát nyújtok ki, így pont kellenemesen vékony lesz.
Feltétnek a kedvencem: fokhagymás tejfölös alap, rá sonka felcsíkozva, paradicsom karikák és csípős zöldpaprika vékonyra vágva. Néha teszek rá vegyes zöldségeket és mozzarellát is. Az egészre reszelik egy kis trappista sajtot (túl sokat nem szoktam, mert akkor evés közben csak lehúzza az egész feltétet).
200-220 fokra előmelegített sütőbe rakom és 15-20 percet sütöm a sütő alsó részén.
Ha esetleg a kész tésztát feltét nélkül 5-10 percig elősütöm, akkor a tészta ropogósabb lesz, a feltét pedig frissebb marad. Ki, hogy szereti.
Nagyjából ennyi.
És a te recepted? :)
Szia!
Köszönöm szépen a receptet!!!Egyébként hüle voltam mert nem il treno pizzatésztát szoktam késziteni hanem Don pepe:)
Egyébként itt a neten fedeztem fel!:)
Don Pepe pizzatészta
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 1 kk só.
"Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom és kb. egy óra hosszat kelesztem. A kívánt pizza, vagy calzone szerint egy, vagy több darabba szedem szét, majd elterítem a kiolajozott tepsiben, sütőformában. Belenyomkodom, peremet készítek neki. Ezt a peremet 1-2 cm szélesen nem pakolom meg sem a töltelékkel, sem pedig a sajttal."
Nekem eddig ez a pizzatészta variáció izlett a legjobban,
de elkészitem az Tőled kapott receptet is,kiváncsi vagyok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!