Az édesburgonyát le lehet fagyasztani?
Olyan lesz mint a rágógumi.
Ahogy az 1-es írta és picit be kell cukros lébe áztatni mielőtt elősütöd és lefagyasztod.
Csak fagyott állapotban süsd.
Akkor ropogós lesz.
ne haragudj 3-as, de ilyen hülyeséget még soha nem hallottam, hogy CUKROS vízbe áztatni valamit fagyasztás elött!!!!
És ha neked "rágógumis" lesz faygasztás után, akkor vagy állott, régi zöldséget fagyasztasz le, vagy a fagyasztód nem ér semmit.
Kedves #4
Már régen ki van próbálva.
Az a burgonya ami nem lett elősütve és cukros vízben előtte nem lett beáztatva, csak meghámozva és leszeletelve.
A fagyasztás után egy nyuligumi lett.
Nem pedig ropogós.
Ha nem hiszed, próbáld ki.
Ez ilyen egyszterű.
Légyszi ezért ne engem okolj.
Tegyél próbát.
Hámozd meg a burgonyát (az sem mindegy melyik fajtát), fagyaszd le, vedd elő fagyasztottan, tedd serpenyőbe és süsd meg.
Nem lesz ropogós. Csak nyúlós.
3/5ös: nem ártana ELOLVASNI a kérdést!
NEM burgonyáról, hanem ÉDESburgonyáról van szó, ami egész más dolog.
Az édesburgonyát minden további nélkül lehet fagyasztani, semmi baja sem lesz.
A normál burgonyát sem áztatja értelmes ember CUKROS vízben, hanem símán elösüti és úgy fagyasztja, akkor lesz olyan megsütve, mint a friss. Ha az elösütésts kihagyod, akkor sem lesz gumis meg fekete, hanem csak furcsa, édeskés ízü, ami nem igazán tetszik a legtöbb embernek.
Mivel közel 30 éve fagyasztok le burgonyát is (különféle módokon kipróbálva, ezért tényleg tudom, mikor milyen lesz), meg - más egyéb zöldségfélek mellett - édesburgonyát is, ezért elhiheted, hogy amit írok, az úgy müködik.
Köszönöm a válaszokat (a hasznosat meg pláne ;) )
Ha lefagyasztottam, mennyi ideig áll el?
Házilag: nem érdemes lefagyasztani.
Ha hasáb burgonyát szeretnél lefagyasztani, akkor belemártod cukros vízbe, majd utána elősütöd.
(ezt ipari szinten így csinálják)
Sütés után azonnal szalvétára teszed és ízlés szerint sózod.
Csak akkor csináld, ha forrón tudod azonnal adagolni.
Kihűlve már nem jó.
Ha lehetőséged van rá, inkább ne fagyassz le sült burgonyát otthon.
Annál jobb nincs, mikor frissen van hámozva és sütve.
Ipari gyártásban (zacskósan) cukros oldatba mártják - ezt rövid ideig -, hirtelen nagy hőfokon elősütik - ezt is rövid időre, és nagyon gyorsan mély-fagyasztják.
Otthon a legjobb, nem a fagyasztás, hanem az azonnali felhasználás és fogyasztás.
A cukros válaszolót ne vedd figyelembe, mert még mindig nem fogta fel, hogy MIT akarsz fagyasztani és csak hülyeségeket ír.
A lefagyasztott édesburgonya kb. fél évig eláll a fagyasztóban, de három-négy hónap múlva már észrevehetöen csökken az élvezeti értéke. (Ez érvényes mellesleg a rendes burgonyára is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!