Füstöltem kolbászt és le szeretném fagyasztani. Mibe csomagoljam? Alufólia, nylon, vagy papír? Tipp! 4
Mondjuk dupla nylonba raknám, ha raknám. Viszont füstölt kolbászt nem biztos, hogy fagyasztanék: megszedi magát jégkristályokkal, amikor kienged, nyersen eléggé víz íze lesz szerintem. Akkor már nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni vele, kizárólag csak megfőzni, mert sütni sem tudod majd, a benne levő rengeteg víz miatt fogja neked az egész konyhát szétcsapkodni.
Most inkább csak a normál hűtőben tartanám, és igyekeznék úgy elhasználni!
A füstölésnek pont az az értelme, hogy tartósít. Száraz helyen akaszd fel, hagyd száradni, hogy a maradék nedvesség elpárologjon belőle. Hűtőbe is csak ez után tenném, egyébként becsomagolva könnyen romlik, penészedik.
Ha mindenáron fagyasztani akarod, nem lesz baja, de igaz, amit első írt.
Szerintem is fogadd meg azt a tanácsot, hogy előbb szellős hideg helyen szárítsd ki. Csak így lesz igazi házi szárazkolbászod, mert a füst utána még szinte nyers, inkább a lángoltkolbászra hasonlít. Adj időt neki, hogy valamennyire kiszáradjon, gondolom sok munka van benne, kár lenne, ha tönkre menne.
Ha jön a meleg idő, és úgy ítéled meg, hogy már inkább lefagyasztanád, akkor először sima papírzacskóba, vagy zsír,- illetve sütőpapírba csomagold adagonként. Utána be lehet csomagolni nejlonba is, már csak azért is, hogy más ne vegye át a füstölt szagot.
A majdani kiengedett kolbászt is, csak papírban tárold majd a sima hűtőben.A nejlonban befülledhet, penészedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!