A borókabogyót meg lehet enni, vagy csak ízesítéshez használjátok főzésnél?
Figyelt kérdés
Én szeretem az ízét, kellemesen fanyar. Most is pörkölt készült legutóbb vadhúsból, amibe tettünk borókabogyót is bőven, és én kieszegettem utána. Viszont másoktól azt hallottam, hogy nem eszik meg. Illetve most rákerestem neten, és van olyan oldal, ahol szintén azt írja, hogy "az egészben használt bogyót tálalás előtt ki kell szedni az ételből".2017. márc. 28. 00:25
1/3 anonim válasza:
Meg lehet enni, de mértékkel. Túlzott fogyasztása káros lehet( 6-10 g szárítva)
2/3 anonim válasza:
"Gyógyhatása
Magas vérnyomás, pangásos szívelégtelenség, nőgyógyászati problémák, ízületi gyulladás, reuma, csúz és köszvény ellen, vizelethajtó, izzasztó hatású, emésztést elősegítő. Teája szélhajtó, étvágyjavító, vese- és epekőoldó, vizelethajtó...
Boróka ellenjavallat: Nagy mennyiségben a boróka irritálja a vesét. Akinek vesefertőzése van, vagy valaha is vesekárosodása volt, ne használja e növényt!"
3/3 anonim válasza:
Én is használom, a többieknek nem tálalom oda, de én a visszamaradt pecsenyeléből vagy, amiben volt éppen vadas pl abból kiszedegetem, elrágcsálom. Nekem ízlik. 5-6 szemet használok 1-1 ételhez.A sülthúsoknak nagyon szép színt is ad, a kellemes ízén kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!