Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortaformába szeretnék valami...

Tortaformába szeretnék valami krémes édességet, van jó ötleted?

Figyelt kérdés
A feladványt nehezíti, hogy egy motoros sütőformában szeretném elkészíteni, ami a legkevésbé sem szabályos, tehát nem lehet piskótával, keksszel kirakni és úgy krémmel feltölteni. A párom a "krémes" jellegű süteményeket szereti, nem süteményt akarok sütni a formában. Szóval valami klassz ötletet várok a nálam kreatívabb kollegáktól! :)
2010. máj. 12. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A piskóta tésztáját öntsd bele a formába,ha megsült 3 felé vágod,megtöltöd krémmel,díszíted és hammmmmm...
2010. máj. 12. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, de félek, mivel nem vagyok egy rutinos sütisütő, hogy hogyan vágnék 3-ba egy idétlen formát? Mondjuk kanállal is ki tudjuk enni! Köszi!:))
2010. máj. 12. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Macerás, de ha kibéleled folpack-kal, és túrós-tejszínes ilyen dermedős krémet töltesz bele, a tetejét pedig befeded előre megsütött, formára kivágott piskótával, akkor dermedés után ki lehet borítani. Elméletileg, de csak elméletileg, mert én így még nem próbáltam, ha simán beleöntöd a cuccot, és rá a piskótát, és hagyod megdermedni, akkor a kiborítás előtt melegvízbe mártva is meg lehetne fordítani.

Ha érdekel, küldök a krémről receptet.

21/L

2010. máj. 12. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, inkább küldöm most, hátha :D

1 csomag vanília ízű pudingpor, 25 dkg tehéntúró, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl Hulala, 10 g zselatin. Kb. 60 dkg friss eper. Eper elhagyható, illetve más gyümölccsel helyettesíthető.

Elkészítés:


A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük.

Miután a formába öntöd, minimum 2 óra hűtős pihi kell neki.

2010. máj. 12. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt hiszem ezt fogom kipróbálni, bár nekem soknak tűnik a mennyiség, de gondolom egy pohárból is ki lehet enni a maradékot! ;)
2010. máj. 12. 10:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Sőőőt, ha a megdermedt krémet csokival bevonom, akkor egyenesen isteni lesz! :))
2010. máj. 12. 10:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!