Tortaformába szeretnék valami krémes édességet, van jó ötleted?
Macerás, de ha kibéleled folpack-kal, és túrós-tejszínes ilyen dermedős krémet töltesz bele, a tetejét pedig befeded előre megsütött, formára kivágott piskótával, akkor dermedés után ki lehet borítani. Elméletileg, de csak elméletileg, mert én így még nem próbáltam, ha simán beleöntöd a cuccot, és rá a piskótát, és hagyod megdermedni, akkor a kiborítás előtt melegvízbe mártva is meg lehetne fordítani.
Ha érdekel, küldök a krémről receptet.
21/L
Na jó, inkább küldöm most, hátha :D
1 csomag vanília ízű pudingpor, 25 dkg tehéntúró, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl Hulala, 10 g zselatin. Kb. 60 dkg friss eper. Eper elhagyható, illetve más gyümölccsel helyettesíthető.
Elkészítés:
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük.
Miután a formába öntöd, minimum 2 óra hűtős pihi kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!